Tanečnice vypisují konkurz na kluky

Historického úspěchu dosáhla nymburská taneční škola Easy dance 2000 na mistrovství Česka.

Taneční studio Terezy Tomanové navštěvuje kolem dvě stě padesáti dětí. Nejstarší už začínají sbírat vavříny.

Bronzová radost

Děvčata ze studia zabodovala na letošním mistrovství republiky v kategorii Disco Dance - formace. Bronzová medaile zhojila všechny bolístky a šrámy a určitě také uspokojila i rodiče.

„Ani nevím, kolikrát jsem už brečela,“ říká Tomanová. „Asi nejvíc kvůli rodičům dětí, kteří si často myslí, jak je to všechno jednoduché. Ale na druhou stranu jejich brblání rozumím. Tanec stojí peníze. Školné, soustředění, kostýmy. Ročně jich použijeme skoro dvě stovky. A ty nejdražší kousky přijdou na tisíce,“ vysvětluje Tomanová.

Kamarádka i trenérka

Bronzová taneční formace je čistě dámská záležitost. „Hádáme se dnes a denně. To víte, když je pohromadě hodně slepic bez kohoutka, tak je to hned. Pořád beznadějně vypisujeme konkurz na chlapa,“ tvrdí tanečnice Týna.

I proto je v téhle sestavě Tereza Tomanová napůl kamarádka a napůl trenérka. Řeší občas i věci, které s tancem nemají nic společného.

„Medaile z mistrovství je báječná. Původně jsem chtěla, aby holky byly vždy co nejvýš. Jenže čím déle jsem s nimi, tím víc si říkám, že stejně nad všechny medaile je, když tanec děti chytne a něco hezkého jim přinese do života,“ říká Tomanová.