Tesla Autopilot je opravdu nebezpečný, říká to už i americká NASA

Tesla Model S má za sebou facelift

Tesla Model S má za sebou facelift

Tesla Model X
Tesla představila Model X
Tesla představila Model X
Tesla představila Model X
Tesla Model X
7
Fotogalerie
O problémy Tesly už se zajímají i ve vesmíru. Své k haváriím způsobeným použitím systému Tesla Autopilot řekla i North American Space Agency.

Tesla už je zase v centru pozornosti (nejen) automobilových médií, tentokráte ale jinak, než by si asi přála, řeší se totiž havárie, k nimž došlo v době, kdy se na řízení podílel asistenční systém s poněkud problematickým označením Autopilot. Nebo možná lépe řečeno: k nimž došlo v době, kdy se na řízení příliš nepodílel řidič.

Problémy jsou v zásadě dva. Tím zásadním je, že se řidič v daných případech nevěnoval řízení buď vůbec nebo jen s minimální pozorností, což by neměl. A tím druhým je skutečnost, že Autopilot dělá chyby. Někdy osudové… Ať už je viníkem kdokoli, to zůstává k řešení pro organizace jako je NHTSA, téma je to tak zajímavé, že se do diskuze vložila dokonce NASA (North American Space Agency), která neříká, kdo je viníkem, ale proč je používání poloautonomních systémů nebezpečné.

Kauzu komentovala divize Human Systems Integration Division, která už desítky let zkoumá vliv psychických dopadů automatizace na lidskou mysl. A jak to vidí?

Celý článek si můžete přečíst na .