Trenér Oslizlo: Je čas na změnu

Kouč přerovských hokejistů je po sezoně s týmem spokojený. Přesto se Zubry nejspíš nezůstane.

Přerov l Stejně jako vloni, skončili i letos hokejisté HC Zubr Přerov v semifinále. V rozhodujícím zápase nestačili na Orlovou. „I tak můžeme říct, že sezona byla úspěšná,“ říká trenér Zubrů Lubomír Oslizlo. Hokejisté teď mají volno, než jim začne příprava na další sezonu.

Jste s výkony týmu spokojený?

Skončili jsme v semifinále, čímž jsme zopakovali umístění z loňské sezony. V tabulce jsme na třetím místě. Z mého pohledu byla v naší skupině letošní soutěž kvalitnější než vloni. Přibyl z první ligy Havířov a Šumperk a některé týmy jako Orlová a Prostějov výrazně posílily. Soutěž tak měla vyšší úroveň. Chtěli jsme letos postoupit do finále a dosáhnout lepšího výsledku než vloni, ale neprošli jsme přes kvalitní tým Orlové.

Bylo to zklamání?

To je vždy, když vypadnete. Ale když se to v klidu probere, musí se uznat i síla soupeřů. Letos bylo také špatné to, že se kola play-off hrála jen na dvě vítězná utkání oproti loňsku, kdy to bylo na tři utkání, což dávalo větší šance. Na základě těchto faktorů dopadli loňští finalisté tak, jak dopadli. S ohledem na to můžeme říct, že sezona pro nás byla úspěšná.

Kdybyste to měl ohodnotit známkou jako ve škole, jakou by přerovští Zubři dostali?

Člověk chce vždycky dosáhnout víc. Přáli jsme si postup do finále, do baráže, takže dal bych dvojku.

Čím si vysvětlujete obrovskou diváckou návštěvnost hokeje v Přerově?

Už vloni začali chodit diváci víc. Jednak k tomu přispěl krásně zrekonstruovaný zimní stadion v Přerově, který teď nabízí mnohem kulturnější prostředí. A jednak si diváci našli k hokeji cestu. Bylo se na co dívat a myslím si, že se jim to líbilo.

Jak vnímal podporu diváků tým?

Hráčům se daleko lépe hraje v bouřlivé atmosféře, kdy je diváci povzbuzují. Chtějí se před nimi samozřejmě ukázat. Mají jméno na dresu, nehrají anonymně a chtějí podat co nejlepší výkon. A v Přerově je fantastické publikum, diváci se tam baví, vstávají a dělají tak mexické vlny.

Jaký byl letos návštěvnický rekord?

Když hrál Přerov play-off s Prostějovem, přišlo 2600 lidí. Když se to srovná s návštěvností v Olomouci, která hraje vyšší soutěž, a na utkání tam chodí zhruba pět set diváků, je to neuvěřitelné.

Jak to vypadá s vaším dalším působením v přerovském klubu?

Pravděpodobně nezůstanu. Není to ještě definitivní, vypadá to ale, že to byla moje poslední sezona v Přerově. Tři roky jsou z trenérského hlediska dostatečná doba pro změnu. Navíc, nebylo to pro mě jednoduché, denně jsem do Přerova dojížděl na tréninky sto kilometrů z Brna. Na druhou stranu, pokaždé jsem se těšil na výborný kolektiv a na skvělou atmosféru v šatně. To bylo velké plus této práce.