Třešňákův Hilton v Chorvatsku vítá první hosty. Má už z většiny obsazeno

Hotelový komplex Hilton v Rijece

Hotelový komplex Hilton v Rijece Zdroj: JTH

Interiér hotelu Hilton v Chorvatsku
Na designu se dohodla společnost JTH spolu s Hiltonem.
Všechny židle v resortu pochází od firmy Ton.
Pokoje disponují unikátním výhledem na moře.
V budoucnu se plánuje výstavba dalších budov za současným resortem, které budou součástí komplexu.
11
Fotogalerie

Hotelový komplex Hilton Rijeka Costabella Resort se se zpožděním otevřel prvního července veřejnosti. Mezi prvními návštěvníky jsou především Němci, Rakušané, Italové, ale i Srbové. Kapacita hotelu se během prvního týdne zaplnila ze šedesáti procent. Podle managementu hotelu se v oblasti nenachází žádná srovnatelná konkurence.

Za výstavbou hotelu, která trvala deset let, stojí česká investiční a developerská skupina JTH, v čele s podnikatelem Jaroslavem Třešňákem, který hotelovou skupinu Hilton získal za nájemce přede dvěma lety.

Přestože je v nedaleké Opatiji pětihvězdičkový Hotel Ambasador, považují jej syn hoteliéra Třešňák mladší, který se na rodinném byznysu podílí, spolu s ředitelem JTH Costabella Borjanem Brnčićem za nulovou konkurenci. „V této oblasti nemáme žádnou konkurenci. Náš rezort je největší a nejluxusnější,“ tvrdí Brnčić.

Zatímco syn hoteliéra Jaroslav Třešňák mladší uvedl, že cena za noc v tom nejmenším pokoji začíná na 5500 korunách, ubytovací platforma Booking.com nabízí dvoulůžkový pokoj na noc za devět tisíc korun. Pro srovnání, noc v opatijském Hotelu Ambasador stojí na ubytovací platformě Booking.com přibližně sedm tisíc korun. „Jediné, co nám mohlo kdysi konkurovat, byl hotel Navis v Opatiji, ale i to je úplná hračka oproti nám,“ říká Brnčić.

Na designu interiérů se dohodla skupina JTH spolu s Hiltonem. „Komunikace probíhala bez problémů, k něčemu jsme se dopracovali formou kompromisu, něco Hilton zase nechal zcela na nás,“ vysvětluje Třešňák mladší. Developerská skupina JTH měla předem určené standardy, pod které nechtěla jít. Hotel například zdobí designová světla od české společnosti Antares Art. 

Rijecký Hilton má soukromou pláž dlouhou 200 metrů a vlastní kotviště. Nabízí celkem 132 pokojů, 62 vil a apartmánů. Podle slov asistentky Třešňáka mladšího Mariny Kisurové bude brzy součástí nově otevřeného hotelu také michelinská restaurace. V budoucnu je v plánu výstavba dalších budov, které budou součástí hotelového komplexu.