Podnikatel Třešňák otevřel v Chorvatsku hotel za 2,7 miliardy, zabydlel se v něm řetězec Hilton

Hotel Hilton Rijeka Costabella Beach Resort  Spa, JTH,

Hotel Hilton Rijeka Costabella Beach Resort Spa, JTH, Zdroj: Hilton.com

Investice dosáhla podle serveru Croatia Week 105 milionů eur
Resort se nachází mezi Rijekou a Opatijí
Hotel, který zaměstná okolo tři sta lidí, je největší investicí do turistického ruchu v Rijece a jedna z největších v celém regionu
V hotelu je 132 pokojů s výhledem na moře a 62 vil a apartmánů
Podle dřívějších informací má komplex nabídnout celkem pět set lůžek
9
Fotogalerie

Česká skupina JTH dokončila stavbu chorvatského hotelového komplexu Hilton Rijeka Costabella Resort. Mezi hosty při slavnostním otevření byl i chorvatský prezident Zoran Milanovič. Během června se otevře pro turisty.

Skupina teplického podnikatele Jaroslava Třešňáka do hotelu investovala prostřednictvím firmy JTH Costabella. Investice dosáhla podle serveru Croatia Week 105 milionů eur, což v korunách odpovídá částce téměř 2,7 miliardy korun. „Přeji vám úspěšný byznys,“ citoval Croatia Week Milanoviče, který by byl rád, aby lidé do hotelu přijeli odpočívat a utrácet, což by umožnilo Třešňákovi pokračovat v dalších investicích.

Resort se nachází mezi Rijekou a Opatijí a hotel, který zaměstná okolo tří set lidí, je největší investicí do turistického ruchu v Rijece a jednou z největších v celém regionu. Hotelovou skupinu Hilton získal Třešňák za nájemce přede dvěma lety.

V hotelu je 132 pokojů s výhledem na moře a 62 vil a apartmánů. Podle dřívějších informací má komplex nabídnout celkem pět set lůžek. Kromě toho se zde bude nacházet šest restaurací a barů a spa a health klub o rozloze 3700 metrů čtverečních. Ke komplexu bude patřit rovněž soukromá pláž, ale rovněž venkovní prostory pro pořádání akcí.

Pro developerskou a investiční skupinu JTH znamená stavba hotelu v Rijece jeden z prvních průniků do zahraničí. Dosud se orientovala spíše na Česko, kde postavila řadu bytových projektů nebo například maloobchodních center. Projekty má skupina kromě České republiky a Chorvatska rovněž na Slovensku.

JTH není jedinou českou firmou, která se angažuje v chorvatském turistickém průmyslu. Investovala do něj zejména skupina CPI Property Group realitního magnáta Radovana Vítka nebo například miliardář František Studénka, který vlastní akvapark Aquacolors asi dva kilometry od městečka Poreč na chorvatské Istrii. Studénka úspěšně provozuje několik zinkoven.