Tři sestry zahrají průřez tvorbou za 25 let

Turné kapel Visací zámek a Tři sestry OLD PUNX TOUR 2009 pokračuje zítra ve 20 hodin v Domě kultury v Mladé Boleslavi. František Moravec alias Lou Fanánek Hagen poskytl Sedmičce exkluzivní rozhovor.

Jak dlouhý je koncert v Mladé Boleslavi naplánován? Je to dvojkoncert, první hraje Visací zámek hodinu a půl a po něm hrajeme lehce přes hodinu a půl my. Mezitím je krátká pauza na přestavbu, takže celý to bude mít tři a půl až čtyři hodiny.

Mohou se fanoušci těšit na klasickou sestavu? Kapela vystoupí v běžné sestavě, to znamená Vrána bicí, Ronald kytara, Zdenald kytara, já u mikrofonu, supice Veronika harmonika, Tomáš Doležel zvaný Magor basa. Pak naši hosti, kteří nemohou nikde chybět, a to je houslista Kacafírek a saxofonista Jaroušek.

Repertoár je dopředu jasný nebo budete improvizovat? My improvizaci neděláme, vždycky si připravíme na různý události speciální pořadí. Repertoár je tentokrát na tohle turné. Bude obsahovat asi pětadvacet písní, takový průřez všech desek, co jsme za téměř 25 let vytvořili.

Jaké písně stoprocentně zaznějí? Kovárna, Zelená, Život je takovej, Aida, Pumpa nebo Homosexuál. Vždycky ty nejoblíbenější z každý desky.

V Mladé Boleslavi by se slušelo zahrát i stejnojmennou písničku. Ta nezazní, protože to je píseň speciální z cédéčka Jevany, které jsem vydával sám. Mladou Boleslav jsme hráli poloplaybackově v pauze třísestrovskýho koncertu loni v létě na Gambrinus touru na podporu desky. Letos jsme jí už vůbec nezařazovali.

A to je taková pěkná. Zpíváte v ní moje město Mladá Boleslav. Proč je město vaše? Ne. To zpívá ten člověk, který dělá svážeče aut. Ten zpívá Mladá Boleslav. Kdybych měl zažít všechno, kde zpívám v první osobě, tak to by asi nešlo. V písni Aida je, že skočím za Aidou do vany a to je sebevražedný a stále jsem tady. Nelze to brát doslovně.

Mladá Boleslav je město škodovek. Čím přijede Fanánek na koncert? Ve škodovce už Fanánek nejezdí, měl jsem 105, 125 L a měl jsem za svoji kariéru dvě dvanácettrojky. Tím jsem skončil, od doby favoritů a felicií jsem skončil. Ale není vyloučeno, že se škodovka zase objeví.

Tři sestry jsou česká hudební skupina hrající původně punk. Později inklinovala k různým stylům hudby přes rock, punkrock, občas i metal až po hardcore. Textařem, hlavním zpěvákem a nejznámější osobností kapely je Lou Fanánek Hagen, vlastním jménem František Moravec. Někdy se styl této kapely označuje také jako pubrock pro její texty s hospodskou tematikou.