Unilever si pronajal sklady v Polsku až do roku 2017

Společnost Prologis podepsala prodloužení nájemní smlouvy ve svém logistickém parku Piotrków v Polsku se společností Unilever. Plochu o rozloze 50 500 čtverečních metrů si jeden z největších světových výrobců potravin, kosmetiky a čisticích prostředků zajistil až do roku 2017. Během vyjednávání o prodloužení smlouvy byl Unilever zastoupen realitní společností Jones Lang LaSalle a advokátní kanceláří Miller Canfield. V Prologis parcích po celém světě si nyní Unilever pronajímá téměř 470 000 metrů čtverečních distribuční plochy.

„Po hloubkové analýze jsme se rozhodli prodloužit naše partnerství se společností Prologis,“ řekl Michał Szkudlarek, manažer Unileveru pro skladování a distribuci. „Umístění Prologis Parku Piotrków perfektně vyhovuje našim potřebám, developer také prokázal velkou dávku flexibility a porozumění potřebám Unileveru,“ dodal s tím, že Jones Lang LaSalle jim umožnil si zajistit velmi výhodné nájemní podmínky.

„Toto obnovení smlouvy jen podtrhuje naši schopnost uspokojit a udržet si zákazníka i v tomto velmi konkurenčním prostředí. Tento kontrakt jsme získali hlavně díky tomu, že umožňujeme našim zákazníkům rozšiřovat pronajaté prostory ve stejném místě. Těšíme se na naše pokračující partnerství s Unileverem jak v Polsku, tak i v Maďarsku,“ poznamenal Ben Bannatyne, managing director společnosti Prologis pro střední a východní Evropu.

Prologis Park Piotrków je umístěn ve středním Polsku, 130 kilometrů jižně od Varšavy. Díky strategické poloze blízko křížení dálnice E75/A1 (Gdaňsk – Katovice), E67 (Białystok – Wroclav) a silnice 44 (Poznaň – Radom) poskytuje dobré spojení s hlavními polskými i evropskými městy. Park sestává ze tří distribučních budov o rozloze více než 100 tisíc čtverečních metrů plochy. S portfoliem více než 2,1 milionu čtverečních metrů plochy umístěné v 25 distribučních parcích patří Prologis mezi největší poskytovatele skladových ploch v Polsku.