Úspěšná loděnice se přestěhuje

Klub vodního slalomu Hradec Králové hlásí další úspěchy a chystá se na stěhování z loděnice.

V létě přivezli hradečtí deblkanoisté Jakub Jáně a Jiří Karlovský zlaté a stříbrné medaile z mistrovství Evropy do třiadvaceti let a zároveň ohlásili přesun do Prahy. Netrvalo dlouho a dala o sobě vědět nastupující generace vodních slalomářů, trénujících v peřejích pod vodní elektrárnou na řece Orlici. Na nedávném mládežnickém mistrovství republiky získala šest cenných kovů.
„V kategorii C1 žáků starších vybojoval nejcennější kov Tomáš Heger a stal se po právu mistrem republiky. Další titul ještě přidal v kombinaci. Jeho bratr Vojta získal stříbro z kategorie K1 žáků mladších a v kategorii C1 skončil na bramborové čtvrté příčce. Ve slalomu ještě vybojovali oba bratři se svým oddílovým kolegou Markem Karlovským v kategorii hlídek stříbrné medaile. I když se stříbrné slalomové trio specializuje jen na slalom, zkusilo štěstí i ve sjezdu a byla z toho další stříbrná medaile,“ vypočítal trenér Klubu vodního slalomu Hradec Králové Jiří Karlovský.

Branky zůstanou

Ještě na podzim čeká vodáky stěhování loděnice. Po šestnácti letech působení v areálu bývalé Slezské plovárny se přesunou dále od centra města. „Dostali jsme výpověď nájemní smlouvy a areál opouštíme. Přemístíme se do části areálu loděnice Domu dětí a mládeže,“ uvedl Karlovský.
Z nového zázemí budou sportovci vyrážet po proudu Orlice na svoji tradiční tréninkovou trať. „Nadále budeme trénovat na brankách pod elektrárnou, i když to budeme mít na trať o něco dál,“ upřesnil Karlovský.
V oddíle všichni doufají, že změna prostředí nebude mít vliv na výkony sportovců, a že mládežnické družstvo naváže na sportovní úspěch bývalých závodníků. „Ti nyní závodí za Duklu a USK Praha. Jde například o olympionika a mistra Evropy a stříbrného medailistu na mistrovství světa Tomáše Indrucha, mistra světa a vítěze závodu světového poháru Michala Jáněho, vítěze juniorského světového poháru Vítězslava Gebase, juniorské mistry světa a Evropy Ondřeje Karlovského a Jakuba Jáněho či evropského šampiona do třiadvaceti let Tomáše Raka,“ připomněl úspěchy Karlovský.