Ústí se blíží pádu do druhé ligy

Souboj v Českých Budějovicích fotbalisté Ústí nezvládli. Prohráli a mají blízko na dno tabulky.

Nervózně a odevzdaně odehráli hráči FK Ústí klíčový zápas o udržení v první lize. Za svůj rozpačitý výkon si vykoledovali dva góly a ani jeden Budějovicím nevstřelili. Mají už jen teoretickou šanci odvrátit sestup do nižší soutěže.
„Bohužel se suneme k druholigovým patrům. Zápas jsme nezvládli, Budějovice si vítězství zasloužily,“ vyhodnotil trenér Ústí Svatopluk Habanec.
Poslední tým tabulky hrál proti Budějovicím vyrovnanou partii pouze pětadvacet minut. „Domácí jsme předčili v počtu střel i držení míče,“ viděl v zápase i pozitivum ústecký kouč.
Po půlhodině hry prostřelil míčem obranu i brankáře Vorla českobudějovický Nitrianský, druhá branka do šatny padla z rohového kopu a srazila sebevědomí Ústí na minimum. „Trestuhodně jsme nechali Ondráška úplně samotného na vápně. Druhý gól rozhodl. Z naší strany už potom byla vidět pouze hra v křeči,“ řekl upřímně Habanec.
Z důležitých dvou zápasů v Budějovicích a doma s Hradcem Králové přitom měli fotbalisté Army za cíl bodovat naplno. Pokud by hráči nezískali alespoň čtyři body, mluvil trenér dokonce o jistém sestupu. Teď už může Ústí získat maximálně tři body.
Hradec přijede do ústeckého azylu na teplických Stínadlech v neděli. Zápas začíná tradičně v patnáct hodin. „Chceme si napravit reputaci,“ nevzdává boj kormidelník FK Ústí. Šance na udržení v první lize jsou ale malé. Do konce soutěže na Ústecké čekají většinou jen silnější soupeři.

Teplice preferují pohár

Fotbalisté Teplic se sice sestupu neobávají, ale pokud chtějí pomýšlet na postup do evropských pohárů, musejí vyhrát Ondrášovka Cup. Tepličtí dovolili Mladé Boleslavi odvézt si všechny tři body za vítězství v útočném duelu plném šancí 2:1. V tabulce patří žlutomodrým sedmá pozice se ztrátou devíti bodů na třetí místo, které zaručuje postup do evropských pohárů.
Proto trenér Jiří Plíšek zavelel a klíčovým se teď pro Teplice stávají výsledky v Ondrášovka Cupu. V něm už tým došel do čtvrtfinále, ve kterém přivítá ve čtvrtek 14. dubna od šesti hodin pražskou Slavii.