V Hustopečích u Brna lákají na vinoterapii, novinku v oblasti wellness

Přímo v srdci vinařské oblasti jižní Moravy zahájil provoz unikátní Wine Wellness Hustopeče u Brna. Vůbec první zařízení tohoto druhu v České republice otevřel tamní hotel Centro. Víno a vinné produkty pro ozdravné i relaxační kůry sem dodávají Vinné sklepy Valtice.

„Blahodárné účinky vína jsou známé už po staletí a vinoterapie je metodou, která jich velmi moderním a příjemným způsobem využívá,“ říká Lenka Svobodová, fyzioterapeutka a manažerka Wine Wellness z hotelu Centro, proslulého mimo jiné svými starobylými vinnými sklepy a také nabídkou místních značkových vín. „V České republice máme navíc spoustu skvělých vín a spotřeba vína i jeho obliba tu trvale stoupají,“ dodává Milan Mrázek, jednatel firmy Westbohemia Hotels s.r.o., která má provoz hotelu i wine wellness na starosti. I proto se majitel hotelu Centro Karel Losenický rozhodl v hotelu otevřít první tuzemské Wine Wellness, které nabízí více než 20 druhů nejrůznějších procedur.

Vínem proti celulitidě

„Základem vinoterapie jsou přípravky z živých vinných kultur, ale používáme vlastně všechno - bobulky, jadérka, vinný cukr, vinný olej a také matolinu, což je stonek a slupky zbylé po vylisování hroznu,“ vypočítává Lenka Svobodová.
Jednou z nejoblíbenějších procedur je třeba celotělový peeling s antioxidačním účinkem, prováděný pastou z rozdrcených jadérek. Působí na očistu těla, prokrvuje pokožku a využívá se také při přípravě zábalů a koupelí. Podobně žádaná je také relaxační masáž celého těla vinným olejem. Ta je zaměřena zejména na uvolnění, dodává tělu vitalitu, zjemní a prozáří pleť. Kdo ji absolvuje, odchází s pocitem lehkosti, v harmonii duše i těla. Partnerským dvojicím nabídne wellness také ojedinělou soukromou partnerskou zónu s masážní vanou pro dva, relaxační vodní postel, peelingový stůl a parní kabinu.
S každým, kdo Wine Wellnes navštíví, si tu ostatně nejdříve pohovoří, zjistí jeho zdravotní stav a doporučí mu nejvhodnější program. Třeba vinné zábaly z červených hroznů. Ty revitalizují pokožku, vypnou pleť a mají také detoxikační účinky. Při opakování po dvou či třech týdnech působí příznivě i proti nadváze a celulitidě. Koupele ve víně a s vínem

V nabídce samozřejmě nechybí ani osvěžující koupele, při nichž se přímo do vody přidává několik deci vína či sektu. Slouží především k odpočinku a víno tu lze vychutnat i tradičním způsobem, tedy současným popíjením ze sklenky. V moravských „vinných lázních“, jak se teď také Wine Wellness v Hustopečích říká, si na své dokonce přijdou i ti, kteří víno upřednostňují v jeho původní, tekuté podobě. „Hosté mohou zajít do takzvané mokré zóny se suchou, parní nebo bylinkovou saunou, whirlpoolem a ledovým finským vědrem a vínem se potkat až při ochutnávce s odborným výkladem sommeliera nebo při příjemném posezení v našem sklípku za doprovodu cimbálové muziky,“ říká Milan Mrázek z Hotelu Centro, v jehož areálu stával kdysi i rodný dům matky prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. Teď tu návštěvníkům nabízejí vedle wellness také pikantní vinnou marmeládu a další nevšední produkty.
www.winewellness.cz