V Praze-Malešicích má vyrůst sto nových bytů

V Praze-Malešicích chce developerská společnost BH realty postavit 100 nových bytů. Zahájení výstavby firma plánuje na červen 2012, celá stavba má trvat dva roky.

Soubor celkem pěti bytových domů se nachází na návrší Malešické stráně, nedaleko ulic Univerzitní a Bakalářská. Není to jediný projekt, který developeři v Malešicích plánují nebo už staví. Například společnost JRD chce v lokalitě postavit 110 bytů v pasivních domech, tedy v budovách s minimální spotřebou energie. Firma Sidi Czech Republic již v Malešicích stavět začala, její projekt počítá s 500 byty.

BH realty vlastní podle obchodního rejstříku akciová společnost P.H.A. Jejím hlavním akcionářem je podle posledních dostupných informací v rejstříku Ondřej Gattermayer, který je například autorem interiéru jednacího sálu Senátu a přilehlých reprezentačních prostor. Firma už postavila nové byty v Praze- Štěrboholích, jejím dalším projektem jsou luxusní byty v Praze 6, ve Špindlerově Mlýně postavila apartmány. Za letošní první čtvrtletí začali stavaři v Česku podle Českého statistického úřadu výstavbu 6 719 bytů, což je meziroční růst o 7,1 procenta. Za růstem je podle statistiků hlavně nízká srovnávací základna z loňského roku. Za první tři měsíce se v Česku počet dokončených bytů snížil o 33,6 procenta na 6 111 jednotek.