V Praze-Stodůlkách vznikne nová kancelářská budova

Brněnská firma Gaceta chce v Praze-Stodůlkách postavit novou kancelářskou budovu, která nabídne k pronájmu kolem 3000 metrů čtverečních kanceláří. Výstavba má začít ještě v srpnu. Oznámila to realitní poradenská společnost Jones Lang LaSalle, která zastupuje developera. "Přestože v tuto chvíli prezentujeme nemovitost jako spekulativní, můžeme již nyní s potěšením naznačit, že se dokončuje budoucí nájemní smlouva s nájemcem, který obsadí zhruba polovinu objektu," uvedl vedoucí oddělení pronájmu kancelářských ploch v Jones Lang LaSalle Eduard Forejt.

Nová administrativní budova je svým konceptem a velikostí předurčena pro společnosti, které hledají pro sídlo své firmy objekt, kde takříkajíc „nezapadnout v davu“ mnoha dalších nájemců. Budovu Baawer OH navrhovala významná česko-holandská společnost Studio Acht, která se s jedním ze svých kancelářských projektů umístila na prvním místě v kategorii nových administrativních center prestižní soutěže „Nejlepší z realit“ a též se stala držitelem ocenění časopisu Construction Journal v kategorii „Nejlepší kancelářský projekt“.

Celková plocha k pronájmu představuje 3 035 metrů čtverečních na čtyřech nadzemních podlažích s 69 parkovacími místy ve dvou podzemních podlažích. Budovu si lze pronajmout jako celek, nicméně je řešena tak, aby bylo možno pronajmout i menší jednotky. Nejmenší jednotka, kterou je možno vytvořit má rozlohu zhruba 200 metrů čtverčních. Jako obvykle u takového typu budov se cílí na větší společnosti, kterým se nabízí flexibilita ve výměře právě možností vyčlenění zbytku patra o velikosti výše zmiňovaných zhruba 200 metrů čtverečních.

V letošním druhém čtvrtletí podle sdružení poradenských firem Prague Research Forum (PRF) stavitelé v hlavním městě neuvedli na trh žádné nové kancelářské plochy. „“ uvedlo již dříve PRF. Za celý rok 2010 přibylo v Praze 41 794 čtverečních metrů kanceláří. Předloni to bylo 161 700 metrů čtverečních.