Velké hotely vyhlížejí dobrý rok

Krize je pryč, přicházejí lepší časy. Šéfové velkých hotelů věří, že nejhorší už mají za sebou.

O deset milionů větší obrat než vloni si pro letošní rok naplánoval karlovarský Thermal. Vedení čtyřhvězdičkového hotelu v centru lázní počítá s oživením turistického ruchu a růstem poptávky po lůžcích. Po třech slabších letech, způsobených celosvětovou hospodářskou krizí, má konečně nastat obrat.
„Určitě dojde k oživení na trhu. Už teď ho vnímáme. Obchodně se pro nás první čtvrtletí vyvíjí velmi dobře, zatím každý měsíc plníme plán,“ raduje se Josef Pavel, generální ředitel Thermalu. Hotel si oblíbila arabská klientela a je před sezonou obsazený z pětasedmdesáti procent. Prázdná dosud byla jen tři patra, a to kvůli rozsáhlé rekonstrukci. Třiašedesát původních pokojů na těchto etážích hotel přestavěl na komfortní. A v těchto dnech se do nich stěhují první hosté. Od investice si vedení hotelu slibuje jediné. Nárůst poptávky klientely.
„Hostům chceme nabídnout ubytování v moderním a kvalitativně lepším prostředí. V rámci rekonstrukce pater jsme zohlednili hlad arabských cestovních kanceláří po propojených pokojích a koupelnách s bidetem,“ ukazuje Pavel na novinky. O tom, že rok 2011 bude rokem návratu lepších časů, jsou přesvědčení také v Grandhotelu Pupp. Legendární hotel, který do nové sezony vstupuje s oceněním „Pět hvězdiček“, zaznamenal mírné oživení už vloni. Letos se ale těší na ještě lepší čísla. „Přála bych si, aby významnějším faktorem byla také cena ubytování. Bohužel se v této oblasti stále potýkáme s nabídkou nekorektních cen, zejména hotelů v Praze,“ říká generální ředitelka Puppu Andrea Pfeffer-Ferklová. Podle ní je pak velmi těžké nabízet hostům region za vyšší ceny než hlavní město. „Nicméně věřím, že i v této oblasti letos nastane obrat,“ dodává. Stejně jako Thermal, také Pupp investoval miliony, aby do nové sezony vstoupil s novinkami. Už v půlce dubna grandhotel představí zbrusu nový vzhled svého nejvíc navštěvovaného střediska – tradiční kavárny Café Pupp. Pokračování na straně 4