Volejbalistky si nejvíc užily fotbálek

Extraligové volejbalistky Přerova se vrátily ze soustředění. Mezi dřinou si v Jeseníkách našly čas i na fotbálek.

Sprinty, běhání po lese, posilovna. Ale i čutání s míčem nebo posezení u táboráku. Vše v horské atmosféře Jeseníků. To si teď užívaly extraligové volejbalistky Přerova na soustředění, kterým zahájily přípravu na novou sezonu.

„Letos jsme se oproti dřívějšku zaměřili více na fyzickou připravenost. Věnujeme se posilovně, běhání v terénu i na hřišti, prostě nabírání hrubé síly,“ popisuje manažer týmu Antonín Tománek. Dopoledne se volejbalistky procvičovaly v obratnosti a rychlosti, kdy absolvovaly třeba kratší sprinty na fotbalovém hřišti před chatou. Po obědě a odpoledním klidu se tým většinou vypravil do posilovny v nedalekém Rýmařově. Tam se hráčky podle tréninkového plánu soustředily každý den na jiné svalové skupiny. V lese potom dámy čekala neoblíbená rychlostní vytrvalost. „Běhaly jsme asi třísetmetrové úseky. Je to vlastně pořád sprint, ale vyžaduje už i vytrvalost. To byla asi největší zabíračka,“ popisuje kapitánka týmu Hana Kotounová. „Naopak nejvíc jsme si asi užívaly fotbálek, který jsme hrály na rozvičení,“ doplňuje ještě přerovská blokařka.

Herní příprava startuje Přerovankám v září. „První turnaj sehrajeme 5. září v Ostravě. Následuje domácí Zubr Cup a Mizuno Cup v Praze. Úvodní extraligový zápas nás čeká 10. října v Olomouci,“ nastínil program příštích týdnů Tománek.