Vrcholem sezony bude rodeo a Nedvědi

Co víkend, to minimálně jedna speciální akce. Největší zájem ve westernovém městečku Šiklův mlýn očekávají od tradiční Rodeoshow.

Léto zdaleka nekončí. Alespoň ne v Šiklově mlýně. Westernové městečko nedaleko Zvole nad Pernštejnem má až do konce prázdnin připravený víkend co víkend speciální program.

„Top akcí sezony bude jako každoročně Rodeoshow. Obvykle je o ni největší zájem, potvrzuje se, že lidi klasický western pořád dost táhne,“ říká marketingový manažer westernového městečka Dalibor
Antonín.

Ale je tu ještě jeden velký tahák. Po letech se do amfiteátru u Zvole vrátí bratři Nedvědi, kteří spolu po letech odloučení zase začali vystupovat. Legendy české folkové a trampské scény, Jan a František Nedvědové, v Šiklově mlýně vystoupí se svými zlidovělými hity v sobotu 21. srpna od 19 hodin.

„Právě oni by mohli návštěvností soutěžit s Rodeoshow,“ myslí si šéf marketingu. Celý víkend bude navíc pojatý jako sraz držitelů Rodinných pasů, takže se děti v Šiklandu určitě nudit nebudou.

V rozlehlém areálu, který kromě obvyklého programu nabízí i adrenalinové atrakce a nově i koupání v přírodním koupacím biotopu, letos nejvíc návštěvníků přivítali při Traktorshow, která obstarala na konci června otevření hlavní sezony.

„Velký zájem byl o Černou lady, největší kombajn na světě, který jsme tady při Traktorshow předvedli,“ připomíná Dalibor Antonín.

Vrásky na čele přibyly pořadatelům z největšího českého přírodního zábavního areálu jen kvůli počasí. Country taneční festival jako vyvrcholení týdenní Letní školy country tanců předminulý víkend znemožnila uspořádat průtrž mračen.

Letečtí modeláři budou bojovat na obloze

Poslední srpnový víkend se ve westernovém městečku představí modeláři všech možných kategorií.
S novým programem se divákům předvede populární skupina Great War Flying Circus, která předvádí neuvěřitelné souboje letadel z první světové války.

Až do 29. srpna je areál, který od roku 1990 postupně vyrostl v údolí řeky Bobrůvky na místě někdejší táborové osady, otevřený každý den, jen v pondělí neuvidíte obvyklý program. V tom nechybí dvě
představení akčního divadla, ukázky a výuka klasických i moderních country tanců, přehlídky historických kostýmů a dokonce i spodního prádla.

Základní vstupné pro dospělé je 180 korun, cyklisté a děti od 4 do 12 let mají poloviční slevu, stejně tak důchodci.

CO SE JEŠTĚ BUDE DÍT V ŠIKLOVĚ MLÝNĚ

• 31. 7. Aeroshow - slet příznivců ultralehkých letadel, rekonstrukce letecké bitvy z 1. sv. války
• 7. 8. Mexický víkend - den ve znamení kukuřice, tequily a indiánů • 14. 8. Rodeoshow - kovbojská klasika plná soutěží pro mistry oboru • 21. 8. koncert bratří Nedvědů - velký návrat slavných folkařů na „Šiklák“
• 28. - 29. 8. RC Revue Model Show - sraz modelářů různých oborů • 28. 8. Zlatý Šiklák 2010 - tradiční udílení cen nejlepším hercům akčního divadla
• 29. 8. Poslední šance - divadelní derniéra v uvolněné náladě