Vzpěrači se sešli v Havířově

Havířovští vzpěrači na mistrovství republiky obstáli.

V Havířově, tradičním centru vzpírání, proběhlo v uplynulých dnech Mistrovství ČR mužů, žen, juniorů a juniorek do dvaceti let. V nejvíce obsazených kategoriích ve váhách do 77, 85 a 94 kg vyhráli mezi muži právě borci z pořádajícího sportovního klubu Baník Havířov.

Krywult vytvořil juniorský rekord

„Radost nám v těchto váhových kategoriích udělali Miroslav Cichý a Jan Gospoš. Ale vůbec největší úspěch zaznamenal ve váze do 94 kg devatenáctiletý Patrik Krywult, který vyhrál seniorskou i juniorskou kategorii, kde vytvořil výkonem 140 kg nový český juniorský rekord v trhu. Budoucnost by měla patřit právě jemu,“ řekl manažer havířovských vzpěračů Dalibor Klimša.
V divácky sledované supertěžké váze nad 105 kg vyhrál, věkem taktéž junior, český reprezentant Jiří Orság, patřící mezi špičku v Evropě a v současné době se připravující na mistrovství světa konaném v Jižní Korei.
„Nás těší výkon Petra Hejdy, který v této supertěžké váze v nadhozu porazil dalšího reprezentanta Petra Sobotku,“ sdělil Klimša. V juniorských kategoriích získávají mladí havířovští vzpěrači především cenné zkušenosti. „Do dvou let bychom chtěli vyhrát prestižní Mistrovství ČR družstev a konkurovat tak těm nejlepším týmům,“ dodal Klimša. Fandové zvedání činek se mohou v brzké době těšit na další velkou akci. V prosinci zavítají do Havířova nejlepší borci z okolních zemí na prestižní jubilejní 20. ročník TOP 12. „Zúčastnit by se ho měli závodníci z Polska, Slovenska, Ukrajiny, ale také jeden z dalekého Mauricia,“ uvedl Klimša.