YIT zahajuje druhý pražský projekt

Po úspěšném vstupu na český trh rezidenční výstavby v roce 2010 přichází finská společnost YIT Stavo s dalším bytovým projektem ve finském stylu. KOTI Hájek navazuje na vysoké standardy provedení, čistý skandinávský design, špičkové přírodní materiály, a navíc přináší moderní řešení ekonomického provozu staveb s ohledem na životní prostředí.

V rámci projektu KOTI Hájek, který vzniká v bezprostřední blízkosti Hostivařského lesoparku na adrese Mírového hnutí, Praha 11-Háje, je k dispozici celkem 35 bytů. Celkové zpracování je ukázkou vysoké finské kvality, samozřejmostí je přizpůsobení bytu podle přání klientů včetně změny půdorysu a celkového uspořádání zdarma. Ve vybraných bytech jsou ve standardu i sauny. „KOTI Hájek navazuje na pilotní projekt KOTI Hostivař a je pokračováním našeho plánu stát se jedním z pěti největších lokálních rezidenčních developerů. Od samého začátku jsme chtěli navrhnout bytový dům, který by byl šetrný k přírodě a současně úsporný ve smyslu nákladů na provoz,“ říká Vladimír Dvořák, jednatel a výkonný ředitel YIT Stavo. Použité solární kolektory na střeše prý dokážou celoročně ušetřit okolo 48 procent nákladů na ohřev teplé užitkové vody.

Společnost YIT chce ještě letos zahájit výstavbu dalších tří projektů v pražských lokalitách, které společně s projekty KOTI Hájek a KOTI Hostivař nabídnou celkem 240 bytových jednotek.