Z opavského klubu odešla síla

Fotbalisté Opavy v prvním zápase hostí Vlašim a Látal se chce s týmem tlačit v tabulce nahoru.

Už tento víkend vstoupí fotbalisté Opavy do další sezony druhé fotbalové ligy. Na úvod slezané přivítají nováčka z Vlašimi a trenér Radoslav Latal má starosti se sestavou.

Při zápase s Dolním Benešovem v poháru ČMFS nemohl počítat se zkušeným obráncem Jaroslavem Kolínkem, Dušanem Půdou a v zápase, který slezané vyhráli 3:0 se zranil i útočník Martin Neubert. „Neubert si poranil koleno,“ řekl Látal a dodal. „Sestavu, která nastoupí proti Vlašimi už zhruba nosím v hlavě. O šesti, sedmi místech mám jasno,“ přiznal Látal.

Tým je oslabený

Klub v letní přestávce mnoho neposiloval, ba naopak. „Momentálně je náš tým oslabený. Odešel Barteska, Šultes a to byla velká síla,“ řekl opavský trenér.

Ambice klubu by měly být přesto neměnné jako v minulé sezoně. „My se hlavně chceme soustředit na první zápas proti Vlašimi. A cíle? Samozřejmě, že se budeme chtít tlačit nahoru, ale uvidíme,“ oznámil Radoslav Látal.

Před začátkem ligy opavané trénovali už jen v domácím prostředí. „Kluci ode mě dostali nějaké volno a my jsme se zaměřili na to, aby se dali dohromady všichni zranění a my aby jsme dotáhli ještě nějaký přestup,“ pravil kouč.

Odešli Milan Barteska - Sezimovo Ústí
Jan Jelínek - Zlín
Pavel Šultes - Olomouc

Přišli Vladimír Čáp - Wroclav
Radim Nepožitek - Olomouc
Tomáš Pospíšil - Olomouc