Zájem klientů se přesouvá k dlouhodobějším fixacím u hypoték

Sazby hypoték na historicky nízké úrovni a obavy z další možné recese vedou klienty při vybírání hypotečního úvěru častěji k dlouhodobým fixacím. ČSOB těmto klientům nabízí desetiletou fixaci na sazbu 3,99 procenta. Banka v předchozích letech zaznamenávala zájem o hypotéky s kratší fixací, většinou do pěti let. Takto se chovalo více než 90 procent klientů, podíl desetiletých a delších fixací byl minimální. „Nyní se klienti začali přiklánět k delším fixacím na pět, deset a více let.

„Aktuálně má ČSOB jednu z nejlepších sazeb na trhu pro fixace na deset let, kdy klientům nabízíme úrokovou sazbu již od 3,99 procenta a díky akční nabídce klient získá bonus v podobě mimořádné splátky zdarma,“ doplnila Bohatcová. Úroková sazba ve výši 3,99 procenta p. a. u hypoték ČSOB je garantovaná a je vázána na splnění podmínek, kterými jsou 70procentní zástavní hodnota nemovitosti, desetiletá fixace, účet u ČSOB a využití alespoň dvou ze tří pojištění u ČSOB jako pojištění úvěru, pojištění nemovitosti nebo domácnosti.

ČSOB nabízí klientům také slevu 100 procent z poplatku za zpracování úvěru u hypoték s fixací tři a pět let, která platí i v průběhu září. Zdarma je možné vyřídit také řadu potřebných formalit (sjednání pojištění nemovitosti, výpis z katastru, ocenění bytů dle cenové mapy bez nutnosti získávání znaleckého odhadu).