Žák paraglidingu zranil svého kolegu

Pětatřicetiletý paraglidistka při výuce vážně zranil dalšího muže, který seděl na zemi. Skončil v ohrožení života v ostravské fakultní nemocnici.

Celý případ vyšetřuje policie. Na místo nehody okamžitě vyrazila sanitka i vrtulník.
„Padající paraglidista zasáhl muže sedícího na zemi do hlavy a krku. Ten utrpěl vážné poranění mozku a po nehodě byl v bezvědomí. Záchranáři mu na místě poskytli první lékařskou pomoc a maximální možné ošetření. Postižený v ohrožení života byl poté převzat na palubu vrtulníku a letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ uvádí mluvčí záchranky Lukáš Humpl.
Pětatřicetiletý paraglidista při nehodě utrpěl poranění hrudníku a ruky.
„Se záchranáři byl v kontaktu a se středně těžkým zraněním jej posádka sanitky po ošetření přepravila na úrazovou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku,“ upřesňuje Humpl.
Výuku paraglidingu v Palkovicích obstarává Beskydská škola létání. Podle jejího hlavního instruktora Dalibora Carbola došlo k nešťastné náhodě.
„Pilot letěl velmi nízko nad zemí ve výšce asi dvou metrů. Při snaze vyhnout se překážce udělal manévr a narazil do člověka, který seděl na zemi a byl k němu otočený zády,“ vrací se k nešťastnému okamžiku Carbol.
Selhání ze strany instruktora Carbol vylučuje.
„K žádnému selhání nedošlo, byla to nešťastná náhoda. Jsou situace, které se nedají předpokládat,“ vysvětluje Carbol.