Zrušily trénink, aby viděly stříbrný tým

Slovanka vstoupí do nového ročníku Ženské basketbalové ligy ve středu 20. října.

Čtrnáctidenní srpnové soustředění v Praze. Pak necelý týden v horském prostředí Krkonoš na Benecku. Tak trávily boleslavské basketbalistky přípravu na nadcházející sezonu.

Metropole i hory

„V Praze jsme využili atletickou dráhu, hřiště na plážový volejbal a bazén. Bylo to rehabilitační soustředění zaměřené hlavně na posílení vazů dolních končetin, aby se v průběhu náročné sezony nikdo nezranil,“ vysvětluje trenér Slovanky René Štěpánek. Následně se rozehrály na menším turnaji. Herní soustředění už se konalo na palubovce mladoboleslavské sportovní haly, kde hraje Slovanka své mistrovské zápasy.
Na začátek ligového ročníku čeká Středočešky Valosun Brno. To není právě lehký soupeř. Vždyť do jeho týmu patří pivotka Ivana Večeřová, stříbrná medailistka z nedávného světového šampionátu, který se konal v Česku. „Mohli jsme si přát lehčí rozjezd, ale stejně se nikomu nevyhneme,“ říká Štěpánek.

Příprava je pestrá

Hráčky Slovanky se nyní opět vrátily do hlavního města, kde ladí formu. Jen jednou týdně dojíždí do Mladé Boleslavi. To aby pro ně zápasové prostředí nebylo neznámé.
„V minulém roce jsme to praktikovali stejně a osvědčilo se nám to,“ potvrzuje trenér Štěpánek.
Velkým zpestřením přípravy byla návštěva čtvrtfinálového duelu světového basketbalového šampionátu, ve kterém české hráčky senzačně vyřadily australské obhájkyně titulu. „Jeli jsme tam celý tým společně. Vynechali jsme kvůli tomu trénink,“ prozrazuje Štěpánek.

Liga bude vyrovnaná

Generálkou bude pro basketbalistky o nadcházejícím víkendu turnaj v Karlových Varech. Týden před zahájením soutěže budou mít v posledním přátelském utkání proti Hradci Králové poslední šanci odstranit nedostatky. Soupeř je podle boleslavského kouče o dost silnější než v minulých letech.
„Hradec posílila reprezentantka Michala Hartigová a přišla i Michaela Stará ze Strakonic,“ říká Štěpánek.
A jaké cíle si boleslavský tým do sezony vytyčil?
„Zopakovat loňské čtvrté místo by bylo fantastické. Spokojení bychom byli s umístěním do šestého místa,“ tvrdí jediný muž na lavičce Slovanky. Zároveň upozorňuje na záludnost soutěže. „Liga bude letos vyrovnanější, protože některé týmy výrazně posílily,“ varuje Štěpánek.
I Slovanka má nové tváře. Ze Sparty Praha přišly Michaela Drachovská s Veronikou Novákovou, a ze Sokolu Nusle dorostenka Monika Satoranská.
Na závěr prozrazuje trenér svého favorita na mistrovský titul. „Letos by to měl být USK Praha,“ míní Štěpánek.

LETOŠNÍ DOMÁCÍ ZÁPASY SLOVANKY

2. kolo: Slovanka – Kara Trutnov 24. října
4. kolo: Slovanka – VŠ Praha 7. listopadu
6. kolo: Slovanka – Frisco Sika Brno 21. listopadu
7. kolo: Slovanka – Hradec Králové 28. listopadu
9. kolo: Slovanka – Pliska Pardubice 12. prosince
10. kolo: Slovanka – Valosun Brno 19. prosince
všechna domácí utkání basketbalistek Slovanky se hrají ve sportovní hale v ulici U Stadionu, všechny zápasy startují shodně v půl šesté večer