Daniel Novák: Zadní vrátka

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř kouří cigaretu před budovou pretorijského soudu

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř kouří cigaretu před budovou pretorijského soudu Zdroj: ctk/sapa

Černošická hacienda Radovana Krejčíře po soudním verdiktu exekučnímu prodeji neujde. (Na rozdíl od rozmrazení dobrodruhova majetku za desítky milionů korun, o čemž tento týden rozhodl jiný český soud.) Znalci se jen obávají, jestli o stavbu za několik set milionů korun bude zájem.

Soukromá diskotéka a nějaký ten kurt sice v areálu stále jsou. Spousta věcí ale chybí. Například žralok v akváriu. Ten se prý ztratil jen krátce po odcestování pana Radovana na Seychely. Možná s ním teď plave v rozbouřených jihoafrických vodách.
O zájemce by ale nakonec přece jen nouze být nemusela. Vila totiž kromě řady atrakcí skýtá klidné prostředí na kraji pěkného lesa. Z usedlosti tak lze hned zadními dvířky vyjít rovnou houbařit. Ostatně právě proto asi pan Radovan na zadní vrátka tolik myslel.

Neprávem v informační vřavě zapadla agenturní zpráva, která už v titulku hlásala, že vysokoškoláci hledají v Olomouci bydlení. A to na kolejích i privátech. V tomto objevném sdělení ovšem přece jenom něco chybí. Studenti v hanácké metropoli jistě pasou také po hospodách. S pivem i něčím ostřejším. A to už vůbec není řeč o tom, jakpak to asi mají vysokoškoláci v jiných městech.

Trojský most přes Vltavu právě prochází řadou zatěžkávacích zkoušek. První už má za sebou. Totiž tu, že vůbec stojí. I když je trochu jiný, než se očekávalo. Ale to je věc pro hnidopichy. Nebo pro rozhodčí soud. Uvidí se, zda se před rozhodci neprohne stejně jako pod náklaďáky s kamením a několika tramvajemi. Protože někdo se prohnout bude muset.