Dušan Kütner: Více mléka? Raději ne.

zápisník, Dušan Kutner

zápisník, Dušan Kutner Zdroj: E15

Vědci prý vylepšili metodu pasterizace mléka natolik, že nezkysne ani za sedm týdnů. Badatelé z amerického pidiměsta West Lafayette ovšem s mléčnou revolucí přicházejí ve zcela nevhodný čas, totiž v době naprosté nadprodukce v EU.

Kvůli nahromaděným zásobám mlékárenské firmy často prodávají své produkty pod výrobní cenou a sčítají ztráty. Zájmem firem a nejspíše i vědců by tak mělo být najít způsob, jak nadprodukci zlikvidovat, a ne zvyšovat tím, že mléko vydrží ve skladu déle.

Kandidát na amerického prezidenta Donald Trump míní, že by Spojené státy měly uznat anexi Krymu Ruskem, pokud by to vylepšilo vztahy obou velmocí.

Obyvateli Česka to nejspíše připomene předválečnou snahu evropských mocností vylepšit vztahy s hitlerovským Německem uznáním anexe Sudet. Ale třeba se o tom Trumpovi jeho předchozí žena a rodilá Češka Ivana jen zapomněla zmínit.

Řemeslníci s podporou Asociace malých a středních podniků si podle Českého rozhlasu stěžují na hodinové manžele. Prý jim berou práci.

Z historek o nekvalitní práci některých profesionálních a drahých řemeslníků by přitom šla sestavit obtloustlá kniha a snad každý ve svém okolí by na nějakou veselou historku o rozkopané a opuštěné zdi či podlaze přišel. Možná kdyby někteří řemeslníci fungovali stejně spolehlivě, nebylo by hodinových manželů potřeba vůbec.