Glosa Jany Havligerové: Sbohem, koronavire

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch vystoupil 18. května 2020 v Praze na tiskové konferenci po jednání vlád

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch vystoupil 18. května 2020 v Praze na tiskové konferenci po jednání vlád Zdroj: ČTK / Ondřej Deml

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch vystoupil 18. května 2020 v Praze na tiskové konferenci po jednání vlád
2
Fotogalerie

Covid krize skončila. Jestli to ještě nevíte, je to vaše chyba. Máte sledovat vládní tiskové konference. Z nich se dozvíte nejen to, co máte dělat, ale také co si máte myslet.

Takže ještě jednou. „Covid krize je za námi a potřebujeme se podívat na to, co je před námi.” Ohlásil to ministr zdravotnictví Vojtěch. Pokud mermomocí potřebujete vědět proč, pak je odpověď jednoduchá. Pro slepičí kvoč.

Nějaká relevantní čísla patrně existují, tedy alespoň podle šéfa Ústavu zdravotnických informací a statistiky, ale ta nejsou určená pro laiky, takže je možná ministru zdravotnictví ani nedávají.

Zkrátka, nebuďte nezdravě zvědaví. V hlavě byste měli jenom zmatek. Třeba z toho, že přesně v den, kdy Vojtěch přišel se svým radostným poselstvím, podle statistických dat testy odhalily 111 nakažených, nejvíc od 21. dubna.

Jak už ale za dobu trvající pandemie víme, testy mají svou chybovost, třeba zase někde někdo použil nějaké méně kvalitní sady. Z moci úřední je covid krize za námi, tak konec diskusí.