Glosa Petra Peška: Prezidentské hry

Lány

Lány Zdroj: J.Ovčáček/Twitter

Prezident Miloš Zeman s moderátorkou Verou Renovicou.
Prezident Miloš Zeman a moderátorka Blesku Vera Renovica v pořadu S prezidentem Lánech. (5.4.2020)
Zeman o vládních opatřeních: Podporuje je, jsou potřebná
4
Fotogalerie

Miloš Zeman je opět ve formě. Během víkendu si stihnul zaprovokovat, poplivat pár politických odpůrců, pochválit své spojence a vyznamenat vyvolené(ho). Ale popořadě.

Miloš Zeman je opět ve formě. Během víkendu si stihl zaprovokovat, poplivat pár politických odpůrců, pochválit své spojence a vyznamenat vyvolené(ho). Ale popořadě. Fotka, na níž sedí s členy svého poradního sboru u společného stolu, vyvolala pochopitelný rozruch. V době, kdy má zbytek obyvatelstva podobné dýchánky zakázané, to působí jako elitářská ignorance. A následné vysvětlování, že dotyční konzumovali přichystané pohoštění i s nasazenými rouškami, situaci příliš nezachránila. Ale hlavně že prezident v následném nedělním rozhovoru pro Blesk.cz všem občanům poděkoval, že restrikce dodržují.

A stihl toho víc. Kromě hájení vlády před kritiky – neboli propagátory „fašistické diktatury“ – prozradil, že hodlá ocenit vrchního vládního epidemiologa Romana Prymulu. Tentokrát už ne jen nabídkou místa na kandidátce, jako tomu bylo před senátními volbami v roce 2014 u Zemanovců, ale rovnou Řádem bílého lva. Toto už asi Prymula neodmítne.