Jana Havligerová: Babišovy koblihy

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Glos Hynek / Euro

Lítý boj o elektronickou evidenci tržeb v dolní komoře parlamentu? Ale kdepak. Dopadlo to jako vždycky. Poslanci se sice v pátek pár hodin dohadovali, jestli je zákon dobrý, nebo bude k ničemu, ale rozhodující byla vidina volného víkendu.

Ta smířila i nesmiřitelné tábory ANO a TOP 09. Dohoda byla jasná – budeme diskutovat, ale jen tak dlouho, abychom mohli odpoledne jet domů. Tak zase příště, to už si celou záležitost naplánujeme tak, abychom jí věnovali dost času. Možná.

Ale pozor, abychom hnutí ANO nekřivdili. Jeho šéf, ministr financí si naopak přivstal a už v šest hodin ráno rozdával v pražském metru brožurku s názvem Fámy a fakta o chystané legislativě, ve které je podle něj o elektronické evidenci tržeb vše podstatné.

Případnou četbu pak příjemcům „osladil“ koblihami. Andrej Babiš tvrdí, že o chystané normě koluje ještě víc nesmyslů než o jeho osobě. To už je tedy co říct.

Přepadá vás při pohledu do nitra českého parlamentu chmurná myšlenka, že tentokrát ale už opravdu nevíte koho volit? Pak právě pro vás máme tip: nové politické hnutí Nevím. Původně sice vzniklo na internetu jako recese, ale zdá se, že by se mohlo přetavit v reálný fakt.

Založení hnutí oznámil autor myšlenky Jakub Horák minulý pátek a počin se rázem stal hitem s více než tisícovkou příznivců. Takže se nejspíš začnou sbírat ověřené podpisy nutné k registraci nové partaje u ministerstva vnitra. Sice nevím, nakolik je aktivita myšlena vážně, ale pokud vás aktivisté osloví, stálo by za to podepsat. Když nic jiného, užijeme si dost legrace.