Jana Havligerová: Jednání běží jako po másle

Ministr financí Andrej Babiš

Ministr financí Andrej Babiš Zdroj: CTK

Stát se rozpadá, všichni kradou, jen Andrej Babiš dělá, co může, aby to napravil. To se v kostce dozvěděli obyvatelé Havířova z řeči šéfa ANO, který do města přijel na předvolební mítink, aby podpořil tamní kandidáty hnutí.

Leč, jak je jeho dobrým zvykem, vicepremiér hovořil hlavně o sobě. Zdůraznil především, že ostatním politikům jde pouze o zviditelnění, ale on se snaží pracovat: „Pro mě je důležité to, jestli lidé, když mě vidí, zvrací nebo plivou na zem. Já jsem sám proti všem.“ Že by i proti občanům?

Česká skorokomisařka Evropské komise Věra Jourová nebude řídit „vesmír“. To je po aktivních a řekněme rovnou velmi inspirativních prohlášeních českých politiků hned na několika vrcholných jednáních Evropské unie a NATO šeredně nemilé překvapení. Doma už jsme fakt byli přesvědčení, že je Česko pupek světa. Snad ten vzkaz z Bruselu naši vrcholní představitelé pochopí.

Na závěr itinerář, chcete-li program činnosti Poslanecké sněmovny z minulého a nastávajícího týdne. Minulou středu v deset hodin začalo jednání čtrnácté schůze dolní komory parlamentu. Deset minut po skončení se konala šestnáctá schůze, a opět – deset minut po skončení – začalo patnácté plénum sněmovny. Schůze s pořadovým číslem čtrnáct a šestnáct už byly ukončeny. Patnácté plénum je přerušené do 16. září do 18 hodin. Sedmnáctá schůze bude zahájena 16. září ve 14 hodin. Dolní komora parlamentu běží jako hodinky.