Pavel Otto: Babiš pisoárový

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Anna Vackova/E15

Šéf ANO Babiš je už od loňského ledna nejoblíbenějším politikem v zemi. Tedy alespoň podle průzkumů veřejného mínění, v nichž má podporu dvou třetin dotázaných. Jenže mu v poslední době povážlivě šlape na paty premiér Sobotka – rozdílem jediného procentního bodu. Důvody jsou nejasné. Babišova popularita může klesat kvůli jeho střetu zájmů jako ministra financí a majitele Agrofertu.

Sobotka může získávat body nekonfliktním vystupováním. Jisté je pouze to, že Babiše to nenechává chladným. Na hudebním festivalu Votvírák se vyfotil u venkovního pisoáru a způsobil tak rozruch.

Vicepremiér se vůbec rád zvěčňuje například se sportovci nebo s význačnými zahraničními osobnostmi. Tentokrát je vyobrazen při močení v toitoice sám. Snímek doprovodil textem „Frontu na záchody jsem si poctivě vystál“. Člověk by nechtěl být v kůži zaměstnanců PR oddělení Lidového domu. Čert ví, jak Sobotka Babiše trumfne.

Prezident Zeman při květnové návštěvě Kremlu poněkud šokoval, když prohlásil, že sankce EU proti Rusku v prosinci skončí. Ministr zahraničí Zaorálek teď odhadl, že Brusel opatření do konce roku prodlouží.
Skoro to vypadá, že oba říkají totéž.

Místo osmi desítek kusů kabelů v délce patnácti kilometrů v tunelu Blanka bude třeba vyměnit na tři stovky kabelů v délce 56 kilometrů. Alespoň že se tam v srpnu uskuteční koncert vážné hudby. Tunel se také možná otevře pro cyklisty a bruslaře. A pak že tahle stavba nedokáže mile překvapit.

Čtěte také zápisníky dalších redaktorů E15: