Zápisník Michala Noska: Bitcoin na polovině a Korejky spolu

Zdeněk Ondráček (KSČM)

Zdeněk Ondráček (KSČM) Zdroj: Profimedia.cz

Bitcoin
Olympiáda
3
Fotogalerie

Komunista Zdeněk Ondráček, který se aktivně účastnil potlačování demonstrací v roce 1989, nezasedne do křesla předsedy sněmovní komise pro kontrolu nad Generální inspekcí bezpečnostních sborů. Poslanci tak uctili památku Palachova týdne, kterého se Ondráček před devětadvaceti lety účastnil v uniformě a s obuškem v ruce. Ovšem příliš důstojná vzpomínka to nebyla, neboť Ondráčkovi ke zvolení chybělo pouhých jedenáct poslaneckých hlasů.

Bitcoin ztrácí. V polovině loňského prosince cena bitcoinu útočila na dvacet tisíc dolarů. Měsíc se s měsícem sešel a virtuální měna je na polovičce hodnoty. Že by už přicházel tolika experty zvěstovaný krach? Tančení na bitcoinovém hrobě ale může být předčasné. Největší procentuální propad hodnoty za uplynulé tři roky totiž klidně také může přivést nové zájemce a nevypočitatelné aktivum třeba znovu zpevní.

Zimní olympiáda se blíží. Do zahájení třiadvacátých zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu zbývají tři týdny a hlavní zájem vzbuzuje společný hokejový tým severních a jižních Korejek. Že by ale došlo díky hokejistkám ke sblížení všech Korejců, ovšem není na pořadu dne. Vyjádření jihokorejských hokejistek vzbuzují naopak obavy, že se hráčky v týmu poperou mezi sebou.