Zápisník Michala Noska: Opakovaný rockerský vtip

Metallica

Metallica Zdroj: Marek Musil a Jiří Janda

Metallica
Metallica
3
Fotogalerie

Americká hardrocková kapela Metallica se v Česku těší enormní oblibě, což potvrdilo v neděli zhruba sedm desítek tisíc diváků na letišti v Letňanech. Hudební legenda navštěvuje Prahu poměrně často a loni v O2 areně překvapila svým zpracováním písničky Jožin z Bažin od Ivana Mládka.

Letos čtveřice nevymyslela nic nového a Jožina baskytarista Robert Trujillo zapěl znovu. Produkci jen zdokonalil o kostkované sako v duchu stylu Ivana Mládka. Ortodoxní ctitele kapely Metallica pocta Banjo bandu jistě znovu nadchla, ale pro příští pražský koncert by si veteráni heavy metalu mohli nacvičit jiné překvapení. Přece jenom, potřetí opakovaný vtip by již opravdu vtipem nebyl.

Stejným svátkem, jako je pro rockery koncert skupiny Metallica, je brněnská MotoGP pro milovníky silných motorek a ti si mohou oddechnout. Ministryni Kláře Dostálové se podařilo z rozpočtu získat potřebnou dotaci na příští ročník motocyklového svátku, a tak se na Masarykově okruhu sejde světová špička i příští rok. Brno tak zatím odolává tlaku asijských dravců, kteří mají o pořádání velké ceny na jeho úkor obrovský zájem. MotoGP je sice velice drahá legrace, ale Brno si ji každopádně zaslouží.