Babišovy metody jsou brutální. Je to kmotr, který si uzurpuje moc za každou cenu, říká novinář Kmenta

Málokdo se orientuje v byznysových aktivitách budoucího premiéra Andreje Babiše tak jako investigativní novinář Jaroslav Kmenta.

V nové knize Boss Babiš popisuje jeho vzestup v devadesátých letech; nejdůležitější momenty jeho kariéry před politikou rozebíral i v rozhovoru s Pavlem Štruncem. Babišovy podnikatelské metody označuje za brutální, hlavně menší podnikatele prý při budování svého zemědělského impéria tlačil ke zdi, v ničem si dle názoru Kmenty nezadal s postupy nejznámějších českých mafiánů.

Od Františka Mrázka a Radovana Krejčíře ho odlišuje to, že se nezapletl do násilné trestné činnosti, vznětlivost a agresivní chování mu ale možná vydláždily cestu k trestnímu stíhání, domnívá se Kmenta. Babiše by rád viděl na detektoru lži, podle novináře bychom se pak dozvěděli, že na premiérském postu trvá jen proto, aby ochránil sebe a svou rodinu před vězením.

Chystají Babišovi lidi na Kmentu podání žaloby? Jak šéf hnutí ANO zasahoval do veřejného dění před vstupem do politiky? A proč nutně potřebuje spolupracovat s SPD Tomia Okamury a komunisty? Odpovědi v rozhovoru.


Další rozhovory Pavla Štrunce naleznete zde >>>

 

Vše o předvolebních průzkumech před prezidentskými volbami najdete zde >>>

Informace o aktuálních průzkumech najdete i tady >>>