DinoParky míří za hranice. Rádi bychom expandovali už příští rok, říká zakladatel Jiří Machálek

Jiří Machálek

Jiří Machálek Zdroj: profimedia.cz

„Rád bych naše aktivity postupně spojil s dalšími, může to být i akvapark nebo třeba zoo,“ říká zakladatel DinoParků Jiří Machálek.

Loni jste v Rusku spustili první franšízu. Osvědčil se vám tento model?

Od začátku jsme všechny DinoParky provozovali sami. Rusko je výjimka. Projevili zájem o zřízení parku, ale já jsem tam podnikat nechtěl. Pro takové země je franšíza dobré řešení. V rámci EU ale pro nás není problém provozovat park přímo, máme vlastní park ve Španělsku.

Plánujete síť DinoParků rozšířit?

Letos si dáme pauzu. Rádi bychom postavili DinoParky v dalších zemích. Vedeme jednání, může to přijít už příští rok. V Česku park nejspíš stavět nebudeme, brali bychom si vlastní klienty. Teď investujeme do stavby výrobní haly.

Je to otázka financí a kapacity, co vás k tomu vede?

O kapacitu primárně nejde. Mít výrobní halu je pro nás jednak ekonomické rozhodnutí, jednak otázka image. Naše výroba je navíc hodně specifická, postavíme si halu na míru. Zatímco výroba statických modelů znamená do velké míry hrubou práci s pilou, výroba robotických modelů je naopak náročná na čistotu.

Kolik do haly investujete?

Zatím nemáme projekt, ale předpokládám, že to bude v desítkách milionů korun.

Loni vstoupil do firmy Libor Šikl, majitel Šiklandu. Co to pro vás znamená?

Chceme postavit byznys na širší úrovni. Je to logické, máme stejnou cílovou skupinu. Děláme podobné reklamy, můžeme se vzájemně podporovat. Rád bych postupem času naše aktivity spojil s dalšími, může to být i akvapark nebo třeba zoologická zahrada.

Jak se mění byznys zábavních atrakcí?

Lidé jsou náročnější, chtějí stále lepší občerstvení, kratší fronty, kvalitnější služby. Snažíme se DinoParky stavět tak, aby to byla opravdu zábava, ne jen výstava dinosaurů.