Není fast food jako fast food. Na Letné se stojí fronty na skvělý hot dog

Bistro Mr. Hot dog v Kamenické ulici na Letné funguje od roku 2015.

Bistro Mr. Hot dog v Kamenické ulici na Letné funguje od roku 2015. Zdroj: Michaela Szkanderová

A jak napovídá název podniku, servírují se tu hlavně hot dogy.
Jejichž základem jsou párky z AZ maso.
Manažer bistra dbá na kvalitu servisu.
Kuchyně je součástí interiéru bistra.
Autory interiéru jsou mladí architekti, Pavel Nový a Vít Svoboda ze studia O,5.
15
Fotogalerie

Bistro Mr. HotDog v Kamenické ulici na Letné funguje čtyři roky. Přestože jeho majitel Tomáš Oujezdský před jeho otevřením neměl žádné zkušenosti z gastro byznysu, jeho podnik funguje tak dobře, že se u něj stojí fronty.

„Úspěšnost každého podniku je namíchaná různě, vždy je základem nějaký povedený produkt, pak obal, který s tím vším funguje. Dál je to rutina a schopnost posouvat se dál,“ popisuje Oujezdský, v čem tkví úspěšnost jeho bistra.

Název podniku napovídá, že hlavním produktem, který v Kamenické nabízí, je hot dog.  „Něktěří chodí na hot dog, jiní na slidery nebo hranolky,“ upřesňuje manager podniku Martin Louthan. 

Všechno, co v letenském bitru nabízí, má společného jmenovatele, tím je kvalitní surovina. Od párku, housky na mini burger nebo hot dog, až po domácí citronádu. Výjimečný je i přístup personálu k hostům.

Jak to vypadá v zákulisí vyhlášeného bistra můžete vidět ve fotogalerii.

„Neprezentujeme se jako fast food. Děláme to někdy až trochu komplikovaně, ale takhle nás to těší. Hrajeme si,“ tvrdí majitel. 

A na kvalitu serisu dohlíží i manažer podniku. „Chceme poskytnout veškerý komfort, včetně detailních informací, co máte na talíři, a atmosféru ladíme i hudbou, kterou pouštíme,“ dodává Louthan.

Přestože na jídlo z letenského bistra se stojí fronty a plní se rezervační kniha, majitel o další „hotdogárně“ neuvažuje.

„V nejbližší době o dalším Mr. HotDogu neuvažuji, i když mě popichuje spousta lidí a známých z různých částí města nebo republiky, abych právě tam pobočku otevřel. Zatím nechci pokazit to kouzlo z Letné, ale kdo ví. Na podzim otevíráme v Praze Holešovicích nový podnik, který bude ale s Mr. HotDog propojen,“ přibližuje Oujezdský.