Řeznictví ovládaná Agrofertem zákazníky nelákají, zavřela první pobočka

Pražské řeznictví

Pražské řeznictví Zdroj: Martin Štorkán, E15

Magazín E15 Premium Chceš hospodu?
Pražské řeznictví
Pražské řeznictví
4
Fotogalerie

Sázka na poptávku po kvalitních potravinách nevyšla koncernu Agrofert ze svěřenského fondu Andreje Babiše. Nabízet je měl koncept provozoven Pražské řeznictví, nyní ale po roce fungování zavřela první z nich. Následovat mohou další, uvádí portál Neovlivní.cz.

Provoz ukončila holešovická pobočka v ulici Komunardů. „Projekt nesplnil naše očekávání,“ uvedl pro Neovlivní.cz mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka. “Provozovna v Holešovicích byla ztrátová měsíčně sto až sto padesát tisíc. Lidi tam prostě nechodili,” tvrdí jeden ze zaměstnanců.

Server dále s odkazem na svá zjištění píše, že nejasná je i budoucnost dalších tří prodejen pod značkou Pražské řeznictví. Ty se nacházejí na lukrativních adresách v blízkosti centra - Na Poříčí, ve Vinohradské ulici a Na Ohradě. Ve hře je údajně i převzetí celého projektu.

Řeznictví prodávala především produkty firem z koncernu Agrofert, provozovatelem však nebyl přímo tento holding, ale dceřiná spolenost PMU. Ta se v roce 2017 potýkala s pětimilionovou ztrátou, novější hospodářské výsledky nejsou k dispozici.

Jak dělat gastrobyznys správně a otevřít si úspěšnou hospodu? Objednejte si manuál E15 >>>

Video placeholde

Magazín E15 Premium Chceš hospodu? • E15