Bývalá Janstova advokátní kancelář nese jméno syna miliardáře Chrenka

Miroslav Jansta se bude podle vlastních slov více věnovat vedení sportu.

Miroslav Jansta se bude podle vlastních slov více věnovat vedení sportu. Zdroj: profimedia

Tomáš Chrenek, majitel Třineckých železáren,v advkátní kanceláři Chrenek, Kotrba je ale aktivní především Chrenkův syn Tomáš.
2
Fotogalerie

Advokátní kancelář  dlouho známá pod názvem Jansta, Kostka završila změny spojené s novou vlastnickou strukturou. Od 1. ledna nese název Chrenek, Kotrba.

„Změna jména logicky uzavírá transformační rok 2020 v naší advokátní kanceláři. Pro stávající ani budoucí klienty se nemění nic, působíme na stejné adrese a poskytujeme stejný rozsah služeb,“ vysvětlil majoritní vlastník kanceláře Tomáš Chrenek, syn stejnojmenného majitele Třineckých železáren.

Změny v advokátní kanceláři započaly úpravou vlastnické struktury poté, co se svého podílu zbavil advokát, lobbista a předseda České unie sportu v jedné osobě Miroslav Jansta. Řídící společník Jakub Kotrba posílil svůj dosavadní podíl na 46 procent, Chrenek, který byl součástí advokátní kanceláře od roku 2009, získal 51 procent a tříprocentní podíl zůstal Janu Nemanskému.

Jansta si pochvaluje, že díky změnám má více času věnovat se dění v tuzemském sportu. „Již delší dobu se intenzivně věnuji práci pro český sport. Vidím tam totiž celou řadu problémů. Starých, ale i úplně nových, které je nyní nutno začít rychle a aktivně řešit,“ uvedl ke svým dalším plánům Jansta. 

Janstova teď už bývalá advokátní kancelář má za sebou lukrativní zakázky. Dříve uzavřela například i několik smluv se státem. 

Jen loni to bylo třeba s Technickou správou komunikací hlavního města Prahy, pražským magistrátem nebo s Ředitelstvím silnic a dálnic České republiky. Poradenství poskytovala také Českým drahám nebo pražskému dopravnímu podniku.

Advokátní kancelář Chrenek, Kotrba působí ve svých pobočkách v Praze, Brně, Olomouci a Bratislavě poskytuje právní služby týmem čítajícím v současné době 64 osob.