Glosa: Jak veřejně ejakulovat do médií

Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: ctk

V antických dějinách prý trojský kůň pomohl válku ukončit. V Česku naopak jednu před několika dny vyvolal. A že jde o střet, který si do spektakulárnosti s tím Trojským v ničem nezadá. Na jedné straně barikády stojí trojský kůň Ruska Miloš Zeman, proti němu think tank Evropské hodnoty s exhibicionistou Jakubem Jandou na straně druhé.

Na rozdíl od té trojské válku mezi prezidentem Zemanem a Evropskými hodnotami nerozpoutal únos krásné ženy, nýbrž studie označující Miloše Zemana za Putinova trojského koně. Ačkoliv jde o kvalitní a místy přímo dramatické čtení, panu prezidentovi se z nějakého důvodu příliš nezamlouvalo. A rozhodl se pomocí své mediální zpovědnice v S prezidentem v Lánech vrátit úder.

„Jakub Janda před kamerou vydatně onanoval jako pornoherec a díky tomu je pro mě nedůvěryhodný partner v diskuzi. Já zastávám názor, že potřebujeme ejakulaci myšlenek a nikoli spermatu, alespoň z hlediska veřejného publika,“ glosoval pan prezident se šarmem parního válce sobě vlastním. Sám Jakub Janda reagoval na atak po svém a následující den vydal na webu think tanku další text s názvem Sedm příkladů, jak Miloš Zeman jedná jako Putinův trojský kůň.

Zato žurnalističtí matadoři ze serveru Extra.cz se rozhodli poslat na Hrad poněkud méně diplomatickou zprávu. Šťavnatou glosou připomněli panu prezidentovi jinou mediálně ošemetnou záležitost – výstup jeho dcery Kateřiny Zemanové v obdobně lechtivém filmu. Nutno dodat, že tuto nahou pravdu Hrad stále popírá se stejnou vehemencí, s jakou kdysi vrávorání pana prezidenta u odhalování korunovačních klenotů vysvětloval jako lehkou virózu.

Celou situaci neobjasnil ani jindy spolehlivý Jiří Ovčáček. Ten se chrabře vrhl do mediálního prostoru obhajovat čest svého chlebodárce a s Jakubem Jandou se verbálně utkal v rádiové debatě. Ačkoliv pan Ovčáček během celého klání perlil s intenzitou dobře protřepané minerálky, žádný z argumentů analýzy Evropských hodnot se mu vyvrátit nepodařilo. V nestřeženém okamžiku navíc přiznal, že server Sputnik, který on sám s oblibou na svém sociálním profilu sdílí, je propagandistické médium.

Selhaly urážky, selhal i Jiří Ovčáček. Panu prezidentovi tak teď už nezbývá moc možností, jak se k celé kauze postavit – buď může konečně na kritiku think tanku poskytnout konstruktivní odpověď, nebo opět připomenout Jakubovi Jandovi, že kvůli vystrkování penisu na veřejnosti teď zcela určitě není vhodným kandidátem pro strkání nosu do věcí veřejných, tím spíše prezidentských.

Otázka zní, jak dlouho pan prezident ještě těmito mentálními ejakulacemi dokáže českou veřejnost uspokojit.