Jablonecký Volt produkuje skutečně elektrizující pivo

Video placeholde

Nenápadná jablonecká prvorepubliková vila poblíž přehrady ukrývá ve svém přízemním patře příjemný pivní pub i moderní prosklený varný prostor, kterému vládne talentovaný mladý sládek Martin Palouš. Pod jeho vedením vznikají špičková řemeslná piva spojená motivem elektrického proudu. Vítejte v pivovaru Volt.

Vztah piva a elektřiny má prozaické vysvětlení. Pivovar se nachází poblíž místa, kde dříve působil Alessandro Volta, proto se proud dostal výrazně i do ideje pivního brandu, který vznikl v roce 2017. Nemuselo to tak ale dopadnout, Martin Palouš s úsměvem vypráví, že Volt mohl být na počest filmového magnáta klidně nazvaný Walt: „Jsem rád, že jsme zůstali u té elektriky a nemusím vařit Pocahontas, ale můžu dělat Pojistku, Zkrat a Vypínač.“

Jméno Palouš není v současné řemeslné pivovarské scéně rozhodně žádnou neznámou. Martinův starší bratr Pavel vaří v pražském Cobolisu a před nedávnem se podepsal i pod společnou speciální várku s pivovarem Budvar. Martin má za sebou rekvalifikační sládkovský kurz v nedalekém Frýdlantu, kam se Skaut vypravil v minulém dílu

Pivní geny Martin rozhodně nezapře. Ve Voltu působí necelé dva roky a místní pivní portfolio vyladil téměř k dokonalosti. Dobře je to vidět na anglické IPA, jednoduchém, ale návykovém „pátečním pivu“, jak ho přezdívá sám autor. Nicméně jakékoli zdejší pivo s nádhernými designovými etiketami, které chytře pracují s motivem elektrického proudu, představuje chuťový zážitek. 

Jablonecký Volt je skvělý tipem i na rodinný výlet. Nabízí totiž rozsáhlou zahrádku s vlastní malou chmelnicí a krásným výhledem na přehradu. Ve vile lze přenocovat a symbolicky dobít baterie pivem, které patří k tomu nejlepšímu, co česká řemeslná pivovarnická scéna nabízí.