Co vám (ne)uteklo: Čupr vytvořil jednorožce, Škodě stojí výroba, Babišova skupina nakupuje...

Na klíčové výrobní lince M13 v Mladé Boleslavi Škoda dokonce zcela zastavila produkci nejdůležitějšího modelu Octavia. Místo něj tam montuje pouze elektromobil Enyaq.

Na klíčové výrobní lince M13 v Mladé Boleslavi Škoda dokonce zcela zastavila produkci nejdůležitějšího modelu Octavia. Místo něj tam montuje pouze elektromobil Enyaq. Zdroj: Škoda Auto

Termín voleb 2021
Na klíčové výrobní lince M13 v Mladé Boleslavi Škoda dokonce zcela zastavila produkci nejdůležitějšího modelu Octavia. Místo něj tam montuje pouze elektromobil Enyaq.
Takhle se vyrábí nové škodovky.
Na klíčové výrobní lince M13 v Mladé Boleslavi Škoda dokonce zcela zastavila produkci nejdůležitějšího modelu Octavia. Místo něj tam montuje pouze elektromobil Enyaq.
Z Čuprova Rohlíku je jednorožec. Získal dalších 100 milionů eur od investorů
8
Fotogalerie

Nestíháte během pracovního týdne sledovat dění, nemáte čas vše přečíst? Právě pro vás jsme sestavili přehled toho nejzajímavějšího, o čem jsme v uplynulém týdnu v deníku E15 psali.

>> Škoda kvůli nedostatku dílů přestala montovat octavie. Z klíčové linky sjíždí jen enyaq <<

Škoda Auto aktuálně prožívá jedno z vůbec nejtěžších období od spojení s koncernem Volkswagen. Kvůli nedostatku komponentů musela automobilka tento týden výrazně omezit výrobu ve svých závodech a velkou část zaměstnanců nechat doma na překážkách...

>> Z Čuprova Rohlíku je jednorožec. Získal dalších 100 milionů eur od investorů <<

Online prodejce potravin Rohlik Group získal od investorů dalších 100 milionů eur (přes 2,5 miliardy korun). Zařadil se tak mezi jednorožce, nebo-li firmy s hodnotou přes miliardu dolarů. Aktuálně má hodnotu 1,2 miliardy dolarů... 

>> Babišův Hartenberg investuje stovky milionů do českých e-shopů. Cílem je zahraničí expanze <<

Skupina Hartenberg ze svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše investuje ve spolupráci se skupinou eRockets do dvou tuzemských e-shopů. Většinový podíl společnosti aktuálně získaly ve firmě Czech Wool Company, která provozuje e-shop Ovečkárna.cz specializující se na vlněné výrobky. V polovině června skupiny získaly většinu také v on-line obchodu Sportobchod.cz.

>> ČEZ se znovu pokouší zbavit tureckých investic. Prodej bude velmi složitý <<

Polostátní energetická skupina ČEZ by ráda prodala své turecké investice, což uvádí mezi klíčovými záměry v prezentaci pro investory. „Turecká aktiva máme připravená k prodeji už nějakou dobu. Neplánujeme tam vzhledem k lokálním specifikům nějaké formální prodejní procesy, spíš průběžně sondujeme na trhu, zda by o to nebyl zájem,“ sdělil deníku E15 místopředseda představenstva ČEZ Pavel Cyrani.

>> Česko gigafactory chce, ale nemá na to odborníky. Šéfovat by museli Němci <<

Středoevropské závody v lákání investorů do bateriového byznysu vrcholí. Po gigafactory, obří továrně produkující baterie do elektromobilů, touží i Česko. Zda vláda přesvědčí Volkswagen a další potenciální investory, se rozhodne ve druhém letošním pololetí. Už nyní je ale jasné, že český pracovní trh by nenasytil ani jednu gigafactory a řadu klíčových pozic by obsadili kvalifikovaní zahraniční odborníci. „Baterkárny“ by nicméně daly práci mnoho lidem z uhelných regionů, kterým zřejmě hrozí ztráta zaměstnání.

DO PODZIMNÍCH VOLEB UŽ NEZBÝVÁ ANI 100 DNÍ

Video placeholde
Termín voleb 2021 • Videohub

Připomeňte si také díly podcastu E15, které vyšly tento týden:

E15Cast