Clint Eastwood žaluje na dvacet konopných firem. Zneužívají moje jméno, tvrdí

Herec Clint Eastwood

Herec Clint Eastwood Zdroj: ČTK / AP / Jordan Strauss

Hollywoodský herec Clint Eastwood žaluje několik společností vyrábějících produkty z marihuany. Podle Eastwooda firmy bez dovolení využívají jeho jméno při propagaci svých výrobků.

Eastwood firmy viní z porušení ochranné známky, pomluvy a dalších přečinů. Prodejci a výrobci marihuanových produktů šířili nepravdivé články s Eastwoodovým jménem, které používali i na svých webových stránkách, tvrdí žaloby. „Jako mnoho postav, které ztvárnil, se pan Eastwood nebojí konfrontovat provinění a pohnat k odpovědnosti ty, kteří se snaží nezákonně profitovat na jeho jménu,“ uvádí jedna z žalob.

Všechny žalované společnosti prodávají výrobky obsahující kanabidiol, extrakt z marihuany, který neobsahuje psychotropní látky. Obvykle se používá v kosmetických přípravcích nebo potravinách.

Jedna z obviněných firem, Sera Labs, v reakci na žalobu uvedla, že všechny reklamy využívající Eastwoodovo jméno ihned zastavila. Tvrdí, že na vině je vydavatel reklamy, který Eastwoodovo jméno při propagaci využil bez jejího vědomí.

Jeden z falešných článků cituje z údajného rozhovoru, v němž měl Eastwood říct, že se vzdal herecké kariéry, aby propagoval novou řadu výrobků obsahujících kanabidiol. Eastwoodovi právníci uvádějí, že herec nic takového nikdy neřekl.

Jiná z žalob se zaměřuje na firmu, která Eastwooda zmiňovala na svém webu. To mělo vyvolávat dojem, že herec produkty firmy propaguje.