Evropané nikdy neuznali Židy za sobě rovné, říká oceňovaný spisovatel Tenenbom

Evropané tvrdí, že jim jde o mír v Izraeli, přitom ale prý straní Arabům. „Všechny nevládní organizace jsou placené hlavně evropskými vládami a jdou do Izraele a mluví špatně o Židech,“ říká pro Info.cz spisovatel Tuvia Tenenbom, autor oceňované knihy Chyťte Žida. Evropané podle něj nikdy neuznali židy za sobě rovné, přestože označují Izrael za výspu evropské demokracie.

Tenenbom, který z Izraele před desetiletími odešel, procestoval Palestinu a Izrael, kde se vydával za Němce. „Když jsem opouštěl Izrael před více než 23 lety, byly tam dva kmeny, Arabové a Izraelci. Když jsem se tam vrátil sbírat materiál na knihu, byly tam už tři kmeny Arabové, Izraelci a Evropané. Jimi placené nevládní organizace tvrdí, 'nikdy nevěřte Židům, Palestinci jsou skvělí lidé, nejlepší lidé na světě'. Normálně o tom nemluví, nikdo to neví, ale Němci jako jsem byl já, řekli pravdu,“ říká.

Evropské nevládní organizace podle něj stojí jednoznačně na straně Palestinců. „Tvrdí, že přicházejí dělat mír, ale když jsem s nimi mluvil, prohlašují, že Židům se nedá věřit a milují krev,“ popisuje Tenenbom.

Mezi Židy a Araby v Izraeli a Palestině je propast, neznají se a nerozumí si, tvrdí. I Židé, co tvrdí, že milují Palestince, se s nimi raději nestýkají.

Celý článek najdete na Info.cz>>>