Při střelbě v Karlsruhe zemřelo pět lidí

Na místo dorazila zásahová jednotka

Na místo dorazila zásahová jednotka Zdroj: profimedia.cz

Ke střelbě došlo na předměstí Karlsruhe Nordstadt
Okno bytu, v němž se střelec zabarikádoval
V bytě se údajně nacházely lovecké zbraně i granáty, na místo proto dorazil i pyrotechnik
Celkem se zásahu zúčastnilo na 200 policistů
4
Fotogalerie
Pokus o nucené vystěhování v německém Karlsruhe skončil přestřelkou mezi policií a obyvatelem domu. Ten navíc vzal jako rukojmí soudního vykonavatele. Na místě je pět obětí

Podle serveru Sueddeutsche.de byl střelcem životní partner majitelky domu, který byl údajně myslivec. Policie se do domu rozhodla vniknout poté, co se vzduchem začal z domu šířit zápach požáru. Střelec i tři jeho rukojmí včetně exekutora jsou mrtví.

Do domu dnes ráno s exekutorem přišel také zámečník a nový majitel domu. Původní informaci o čtyřech obětech úřady dementovaly s tím, že v bytě byla objevena pátá mrtvá. Identita ženy není známá, stejně jako ostatní ale zemřela následkem střelných zranění.

Střelec se v bytě zabarikádoval spolu s rukojmími okolo deváté hodiny ranní. Další obyvatelé domu poté uslyšeli několik výstřelů a zavolali policii. Ta nejdříve neznala jeho totožnost a ani nevěděla, co se v domě odehrává. Střelce se jí také nedařilo kontaktovat.

Podle jediného svědka události, který hovořil pouze o jedné oběti, byl útočník těžce vyzbrojen. U sebe měl například granáty a několik loveckých pušek. Policie proto podle BBC uzavřela široké okolí domu a vyklidila blízkou školku a školu.