Silvestr podle Trumpa: ve svém klubu pořádá večírek se vstupným za 15 tisíc

Donald Trump

Donald Trump Zdroj: reuters

Mar-a-Lago Club
Mar-a-Lago Club
Donald Trump
Donald Trump
Donald Trump
6
Fotogalerie

Nový americký prezident Donald Trump slíbil, že po nástupu do funkce se zcela vzdá podnikání. Zatím ale jeho byznys běží dál a v mnoha směrech je výnosný. Na Silvestra například Trump pořádá ve svém soukromém klubu Mar-a-Lago v Palm Beach na Floridě velkolepý večírek, na který stály vstupenky až 575 dolarů (v přepočtu téměř 15 tisíc korun). Je vyprodáno a hostů bude přes 800.

Podobná párty je sice pořádána v klubu každý rok, ale letos byly podle organizátorů vstupenky vyprodány mimořádně rychle. Ostatně, kdo by se nechtěl pozdravit při oslavě na konci roku s novým prezidentem.

Na akci bude kromě rodiny amerického prezidenta přítomen také herec Sylvester Stallone, hudební producent Quincy Jones (je „otcem“ nejprodávanějšího alba historie, Thrilleru od Michaela Jacksona) a další celebrity.

Vstupenky na silvestrovskou párty stály od 525 dolarů (pro členy klubu) po 575 dolarů (pro hosty).

Někteří Američané ale obviňují Trumpa, že je ve střetu zájmů, když pořádá podobné akce za peníze, protože už je zvoleným prezidentem. Tým nové hlavy oponuje tím, že za několik týdnů se Trump nemohl zbavit všech svých podnikatelských aktivit, protože tak rychle to není možné. Navíc se jedná o každoroční tradiční oslavu v soukromém klubu.

Další informace najdete na webu Reflex.cz >>>