Zemřel uznávaný módní návrhář Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld zemřel

Karl Lagerfeld zemřel Zdroj: Foto: Reuters

Karl Lagerfeld zemřel
Karl Lagerfeld zemřel
Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld
16
Fotogalerie

Ve Francii ve věku 85 let zemřel slavný módní návrhář Karl Lagerfeld. Informoval o tom francouzský web Purepeople.com. Umělecký ředitel módního domu Chanel zemřel po těžké nemoci.

Podle médií byl slavný návrhář dlouhodobě ve velmi špatném zdravotním stavu hospitalizován v pařížské nemocnici. V posledních měsících se také vyhýbal veřejným akcím, v lednu naříklad vynechal módní přehlídku Chanelu v Paříži, což podpořilo spekulace o jeho zdraví.

Jméno Karla Lagerfelda bylo sice spojeno hlavně se značkou Chanel, vytvářel ale i kolekce pro konkurenční módní dům Fendi a svou vlastní značku. „Přišli jsme o kreativního génia, který přispěl k tomu, aby se z Paříže stala světová metropole módya z Fendi jeden z nejinovativnějších italských módních domů," prohlásil Bernard Arnault, šéf módní značky LVMH, které patří právě Fendi.

Lagerfeld byl velkým životním přítelem šéfredaktorky Vogue Anny Wintour, která si nikdy nenechala ujít přehlídky Chanel. Kromě práce v módním průmyslu je také autorem několika publikací. Spolupracoval s mnoha slavnými jmény filmového i hudebního průmyslu. 

Lagerferd se narodil v Hamburku v roce 1933. V průběho let pracoval s designérem Pierrem Balmainem, Patou and Chloe a Fendi, než v roce 1983 definitivně zakotvil u Chanelu.