Cestovní pojištění: názory a rady odborníků

Zdroj: Srovnejto.cz

O tom, jak důležité je cestovní pojištění do zahraničí již bylo napsáno mnoho. Jak si ale vybrat správné cestovní pojištění, pokud se v tomto odvětví příliš neorientuji a nechci se zdlouhavou problematikou pojištění příliš zabývat?

Možností máte hned několik. První z nich je vydat se ještě před dovolenou na túru po pobočkách jednotlivých pojišťoven a nechat si vše vysvětlit a doporučit, poté si vybrat vhodný produkt a s deskami plnými papírů vyrazit na dovolenou.

Pokud však máte představu, co vše budete na dovolené nebo služební cestě podnikat, dá se spolehnout i na porovnání produktů na některém ze srovnávačů cestovního pojištění online.

Naši klienti po vyplnění pár základních údajů o místu pobytu, počtu osob a délce pobytu v zahraničí najdou přehledné srovnání pojistných produktů 9 pojišťoven, které cestovní pojištění nabízejí. Vybrat si nejlepší nabídku můžete jak z pohledu ceny, tak dle krytí, které jednotlivé pojišťovny nabízejí,“ uvádí Ing. Jan Chaloupka ze Srovnejto.cz.

Po uzavření smlouvy máte možnost ihned uhradit pojistné hned několika způsoby a všechny potřebné doklady obdržíte ihned do e-mailu. Smlouva na internetu vzniká zaplacením pojistného, proto již nemusíte nikam chodit nic podepisovat, nebo posílat poštou.

Pokud se například chystáte na pláž k moři do oblíbených destinací jako Chorvatsko a Itálie, není vždy úplně nutné investovat do limitů léčebných výloh ve výši desítek milionů. Pro tyto cesty bohatě postačí nižší limity, které Vám pokryjí náklady v případě šlápnutí na ježka, těžkého úpalu apod.

Pokud se však chystáte na turistický výstup do hor, vyplatí se již neriskovat a uzavřít si pojištění obsahující například zásah horské služby, a to včetně vrtulníku, nebo úrazové pojištění pro případ smrti a trvalých následků.

U zimních zájezdů na zahraniční sjezdovky je určitě dobré nezapomenout na připojištění odpovědnosti z běžného života, které Vám může ušetřit mnoho peněz ve chvíli, kdy na sjezdovce někomu zlomíte nové lyže, nebo po střetu s Vámi bude odvezen do nemocnice a stráví několik týdnů v pracovní neschopnosti.“ uvedl Mgr. Ing. Jan Vlček, obchodní ředitel Slavia pojišťovny.

Pro oblíbené destinace navíc pojišťovny nabízejí různé speciální akce a slevy, které často nezískáte nikde jinde než na našem portálu. Pravidelně vyjednáváme s pojišťovnami o speciálních produktech, aby naše nabídka cestovního pojištění byla stále aktuální a co nejvýhodnější pro klienta,“ uvádí Ing. Jan Chaloupka ze Srovnejto.cz.

Příkladem takového produktu je například Balíček „Na cesty“ od Slavia pojišťovny, který obsahuje vysoké limity pro léčebné výlohy 5 mil. Kč s asistenčními službami, a dále všechna běžná připojištění jako pojištění úrazu, odpovědnosti z běžného života a pojištění zavazadel.