Akciové šílenství pokračuje: GameStop opět prudce roste

Akcie prodejce videoher GameStop opět vystřelily.

Akcie prodejce videoher GameStop opět vystřelily. Zdroj: Profimedia

Ikonickým symbolem nového trendu se stala akcie firmy GameStop prodávající videohry a herní konzole.
4
Fotogalerie

Akcie amerického prodejce videoher GameStop, které kvůli zájmu členů fóra Wallstreetbets na sociální síti Reddit na konci ledna posílily o více než 2000 procent, opět prudce rostou. Ve středu odpoledne po více než měsíci překonaly hranici 300 dolarů za kus. 

Investoři opět vložili do GameStopu svou důvěru poté, co společnost v úterý vydala tiskovou zprávu, že šéfem nového strategického výboru firmy se stal Ryan Cohen, aktivistický investor a spoluzakladatel internetového obchodu Chewy.com, který se specializuje na zvířecí krmivo. 

Výbor v čele s Cohenem bude mít za cíl transformovat GameStop z pouhé sítě kamenných obchodů na on-line byznys, který zájemcům o videohry nabídne mnohem víc než dosud. GameStop tak může začít konkurovat Steamu či Epic Games Storu.

GameStop během posledních šesti dnů posílil o 140 procent a během středečního odpoledne se obchodoval i za více než 300 dolarů za kus. Ale stále zaostává za svým rekordem z 28. ledna letošního roku, kdy akcie dosáhla hodnoty 483 dolarů. 

„Vypadá to, že právě začala druhá vlna spekulací,” řekla agentuře Bloomberg k poslednímu vývoji akcií GameStopu Ipek Ozkardeskaya, seniorní analytička švýcarské bankovní skupiny Swissquote. Ale zároveň varovala, že poslední zprávy z firmy nemusí růst akcií dostatečně odůvodnit.

„Riziko zůstává obrovské. Zájem o akcie GameStopu je tažený očekávanými budoucími zisky, nikoli reálnými výsledky,” doplnila analytička.