Jaroslav Bukovský: Wall Street’s must have aneb na co experti přísahají

O investičních doporučeních si pochopitelně můžeme myslet cokoli a jen menšina analytiků by s nadšením vyrazila otestovat jejich zpětnou úspěšnost.

O investičních doporučeních si pochopitelně můžeme myslet cokoli a jen menšina analytiků by s nadšením vyrazila otestovat jejich zpětnou úspěšnost. Zdroj: E15 (Midjourney)

Analytické doporučení na akcii „strong buy“ stále ještě dokáže spoustě investorů zvýšit tlak. Někteří hráči si potenciální nové kousky portfolia vybírají tak, že zvolí akcii, která má na kontě takových pobídek nejvíce. A k tomu má podle cílových cen solidní růstový potenciál, z pohledu tržní kapitalizace to není úplná nicka a zároveň má firma ve své branži alespoň jakés takés jméno. A přesně tak jsme to dnes u sedmičky akcií – nikoli vína – udělali také.

Naším výsledkem je sjetina akcií splňující tyto podmínky: Věnuje se jim alespoň desítka analytických reportů a jsou tak alespoň elementárně „ve světle ramp“. Pak také mají podle průměru cílových cen padesáti- a víceprocentní roční růstový potenciál. A konečně a pochopitelně: Zcela u nich převažují sugestivní doporučení z počátku článku. 

O investičních doporučeních si pochopitelně můžeme myslet cokoli a jen menšina analytiků by s nadšením vyrazila otestovat jejich zpětnou úspěšnost. Zákon „velkých čísel“ v podobě desítek reportů na jednom titulu mířících vesměs stejným směrem nicméně může nabídnout alespoň určité vodítko. Pojďme k věci. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!