Polská personální agentura Work Service vstoupila na londýnskou burzu

Panorama čtvrti City of London

Panorama čtvrti City of London Zdroj: Diliff via Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Polská společnost Work Service, která je největší personální agenturou ve východní Evropě, vstoupila na londýnskou akciovou burzu. Stala se tak první polskou firmou, která má takzvaný duální listing a je současně jak na burze ve Varšavě, tak na burze v Londýně. Cílem vstupu na londýnský trh je snaha rozšířit investorskou základnu a expandovat na nové trhy, uvedla firma.

Tržní hodnota Work Service na varšavské burze dosahuje 771 milionů zlotých (4,7 miliardy korun). Firma působí ve 12 zemích Evropy a konkuruje předním světovým agenturám Adecco a Randstad či firmám Hays a Michael Page, s jejichž akciemi se rovněž obchoduje v Londýně.

„Budeme pokračovat v další expanzi, v geografické expanzi, stejně jako v upevňování našich pozic na současných trzích,“ řekl agentuře Reuters ředitel mezinárodních operací Work Service Adam Jenkins.

Dodal, že součástí strategie firmy zůstávají také akvizice. „Naším cílem je dostat se v příštích třech až pěti letech mezi pět největších v Evropě v našem sektoru. Přítomnost v Londýně nám pomůže tohoto cíle dosáhnout,“ podotkl Jenkins.

Manažer také řekl, že podnik má v plánu rozšířit základnu svých vlastníků o evropské fondy, které se specializují na malé a středně velké společnosti. K tomu jí Varšava nestačila.