Sazka Group upisuje dluhopisy za miliardy

Sazka, ilustrační foto

Sazka, ilustrační foto Zdroj: Sazka 2016

Jiří Šmejc
Karel Komárek
Sazka a její sídlo
4
Fotogalerie

Loterijní skupina Sazka Group miliardářů Karla Komárka a Jiřího Šmejce vydává eurové dluhopisy, jejichž objem může dosáhnout až 200 milionů eur (5,1 miliardy korun). „Vydávaný dluhopis podpoří náš další rozvoj, a to jak v podobě organického růstu stávajících aktiv, tak případnou strategickou, geografickou expanzi,“ uvádí Petr Stöhr, finanční ředitel společnosti Sazka Group.

Emise dluhopisů přitom nebude mít podle Radka Němečka ze Sazky Group vliv na plány týkající se vstupu loterijní skupiny na londýnskou burzu, který nedávno oznámila. V Londýně chce rovněž získat finance na další rozvoj.

Dluhopisy nabízí investorům od včerejšího dne J&T Banka. Cenné papíry mají hodnotu jeden tisíc eur s ročním úrokem ve výši čtyř procent. „Loterijní byznys je v čase stabilní, minimálně závislý na výkyvech hospodářské- ho cyklu, a proto poměrně velmi přesně plánovatelný,“ dodává k emisi Daniel Drahotský, ředitel divize Finanční trhy J&T Banky.

Sazka Group vlastní tuzemskou loterijní jedničku Sazka, řeckou firmu OPAP a podíly má rovněž v italské Lottoitalia a rakouské Casinos Austria. Působí na pěti evropských trzích.