Čína a Spojené státy udělaly další krok k obchodní dohodě, těží z toho americké akcie

Web E15.cz přináší několik důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Další krok v dohodě

Čína a Spojené státy udělají další krok k obchodní dohodě. Asijská země od ledna sníží dovozní cla na stovky produktů - od vepřového masa až po polovodiče. Celkem by se nová pravidla měla dotknout 859 druhů zboží.

Americké akcie pokračují v rekordech

Další dobré zprávy ohledně vyjednávání Spojených států a Číny způsobily, že americké akcie pokračovaly v dobrém růstu. Index S&P 500 se dokonce posedmé za sebou vyšplhal na rekord. Vzrostl o 0,49 procenta na 3221,22 bodu. Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si připsal 0,28 procenta a obchodování zakončil na 28.455,09 bodu. Technologický index Nasdaq Composite se zvýšil o 0,42 procenta na 8924,96 bodu.

Novým Star Wars se nedaří

Prozatím nejslabší z celé série jak v hodnocení, tak v tržbách za otevírací víkend. Tak se dá v krátkosti shrnout počínání devátého dílu Star Wars s názvem Vzestup Skywalkera. Ten za úvodní víkend utržil 176 milionů dolarů. Oproti dvěma předchozím dílům z nové série, které dokázaly oba přejít přes 200 milionů dolarů za první víkend, jde o pokles. Přesto je podle analytiků Vzestup Skywalkera na nejlepší cestě k tomu, aby se stal letošním sedmým filmem společnosti Disney, který překročí miliardu dolarů v tržbách.

Neklid v Sýrii

Dvě rakety odpálené z Izraele sestřelil syrský systém protivzdušné obrany. Podle nejmenovaných zdrojů blízkách vládě syrského prezidenta Bašára Asada byly skrz libanonský vzdušný prostor do Sýrie odpáleny čtyři střely s plochou dráhou doletu. Izrael se k incidentu prozatím nevyjádřil.