Kiwi proráží v Rusku, navazuje strategické partnerství s petrohradským letištěm

Pulkovo

Pulkovo Zdroj: profimedia

Pulkovo
Ředitel a zakladatel firmy Kiwi.com Oliver Dlouhý.
Letiště Pulkovo v Petrohradu, Rusko
Oliver Dlouhý
Kanceláře Kiwi
6
Fotogalerie

Český internetový vyhledávač letenek Kiwi uzavřel strategické partnerství s letištěm Pulkovo v Petrohradu. Cílem je zajistit rychlejší služby a zjednodušit cestování pasažérům na všech linkách. Na ruských letištích to bude první projekt svého druhu. Finanční aspekty spolupráce firma nesdělila.

Letiště Pulkovo začne využívat technologie, algoritmy a data české společnosti. „Díky spolupráci s Kiwi.com budeme schopni cestujícím výrazně zlepšit přestupní služby a poskytovat jim personalizované nabídky navazujících spojů. Leteckým společnostem budeme moci nabídnout nové obchodní příležitosti právě přes Petrohrad,“ řekl generální ředitel společnosti Northern Capital Gateway LLC, jež provozuje letiště Pulkovo, Vladimir Jakušev.

Výsledek spolupráce má být zaměřený zejména na poskytování ochrany cestujícím v podobě zákaznického servisu, vyhledávání optimální trasy a snadnější komunikace. Všechno funguje online na webu nebo prostřednictvím aplikace.

Například v případě zpožděného letu dostanou cestující notifikaci i s možnostmi alternativních letů jako náhradu. Cílem partnerství je zjednodušení dopravy bez opakovaných check-inů, využívání přestupních terminálů a nutnosti opakovaného odbavení zavazadel pro navazující lety i u nespolupracujících společností.

Petrohradské letiště Pulkovo je jedno z nejvytíženějších letišť v Rusku. V loňském roce odbavilo více než 18 milionů cestujících, což představuje meziroční nárůst o více než 12 procent.

Společnost Kiwi.com byla založena v roce 2012 jako SkyPicker.com. Po investici od podnikatele Jiřího Hlavenky začala vyvíjet algoritmus, který dokáže kombinovat lety jak aerolinek, které spolupracují, tak i těch, které vzájemně nekooperují. Kromě prodeje letenek se firma zabývá prodejem jízdenek na vlaky a balíčky dopravců i hotelovým ubytováním.